Home » 10 country partner danspassen die je moet leren

10 country partner danspassen die je moet leren

Zo! Je besloot om op country dansen te gaan. Country partnerdansen, waarom ook niet?! Het is leuk, je houdt van dansen en je hebt ritme gevoel. Maar dan gebeurt het. Je staat op de dansvloer met een partner en een ander stel overtreft jou en je partner volkomen met hun danskunsten. Het ziet er slecht voor je uit en je krijgt geen tweede date meer. Dat zou de liefde van je leven kunnen zijn, maar je zult het nooit weten door je beperkte kennis van country danspassen.

Dit is je kans om een paar van die danspassen te leren! Ook al zien ze er ingewikkeld en gecompliceerd uit op muziek, deze stappen kunnen bedrieglijk eenvoudig zijn en je ziet er uit als een professional!

Beginners partner danspassen

Dit zijn de bewegingen die je moet beheersen voordat je iets moeilijks en exclusiever gaat proberen.

De Two Step

Deze beweging is het brood en de boter van de dansvloer; je moet de Two-step onder de knie krijgen voordat je iets anders leert. Gelukkig is het gemakkelijk. Het is letterlijk een twee stappen beweging, snel, snel, langzaam, met de mannelijke partner voorop.

De Sweetheart

Zodra je de Two-step -beweging onder de knie hebt, wil je misschien deze beweging proberen, dit is de basis opzet om een draai te maken. De danspartners staan hand in hand tegenover elkaar en maken een stap achteruit, de vrouwelijke partner stapt naar de man toe en maakt een halve draai tegen de klok in, de danspartners staan nu dicht bij elkaar met de neuzen dezelfde kant op. Vanaf hier kun je een draai maken of een aantal ingewikkeldere bewegingen maken.

De Basic Dip

Deze beweging lijkt misschien rechtstreeks uit Dirty Dancing te komen, maar het is veel gemakkelijker dan het lijkt. De mannelijke partner draait de vrouw tegen de wijzers van de klok in rond, vervolgens plaatst hij haar rechterhand op zijn middel en met zijn andere hand houdt hij de vrouw achter haar rug vast en gaat in een gehurkte positie van waaruit hij de vrouw over zijn knie kan leggen.

Gevorderde partner danspassen

Als je al goed in de basis bent, kunt u beginnen met deze meer ingewikkelde stappen.

Behind the Back

Bij deze beweging pakt de mannelijke partner de handen van de vrouw achter haar rug vandaan en laat haar doordraaien met de armen hoog. In een variatie hierop draait de man linksom langs de vrouw die twee passen naar voor maakt met een halve draai, hierbij wordt één hand vast gehouden. Vervolgens draait de vrouw rechtsom in een stap naar de man toe waarbij hij haar hand overneemt in zijn linkerhand. De vrouw draait in twee stappen nogmaals een halve draai rechtsom om terug in start positie te komen.

De Pretzel

Deze passen zijn niet voor mensen met gebrek aan coördinatie. Het gaat om een reeks bochten en een heleboel armen die slingeren. In wezen draait elke partner twee keer achter elkaar rond, draait zich om en zwaait opnieuw. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kan deze beweging behoorlijk indrukwekkend zijn.

De Spinout

Zoals wordt geïmpliceerd door zijn naam, impliceert de Spinout dat de mannelijke partner de vrouw behoorlijk laat draaien. De beweging begint met de Sweetheart (vermeld in het gedeelte ‘Beginners’ hierboven) van waaruit de mannelijke partner het vrouwtje in twee uitwaartse spins lanceert en vervolgens haar handen loslaat om haar 360 graden rond te laten draaien en haar na een handklap vervolgens de andere kant op rond te laten draaien.

De Fall Down Dip

De dip begint met de Sweetheart beweging dat in een naar buiten en binnen jojo achtige draai gaat, eindigend met de mannelijke partner die één hand van de vrouw goed vast houdt en met zijn andere hand achter haar schouder haar naar de grond laat zakken en vervolgens weer omhoog brengt.

Geavanceerde partner danspassen

Als je dit allemaal eerder hebt gezien en op zoek bent naar het echte avontuur, probeer dan deze mooie stappen!

De Trust Fall

Beginnend met de Sweetheart, draait de mannelijke partner de vrouw naar buiten en weer terug, als haar rug naar hem toe is pakt hij haar onder haar armen en ondersteunt haar terwijl ze naar achteren valt. Deze beweging eindigt met een achter de rug draai, waarbij de vrouw rond de rug van de mannelijke partner draait en aan zijn voorkant eindigt.

De Between the Legs

Deze beweging houdt zowel een dip als wat draaien in, daarom is het geclassificeerd als geavanceerd. De partners staan tegenover elkaar en houden elkaars handen vast met de armen gestrekt. De man draait dan de vrouw zonder haar handen los te laten, zodat haar polsen nu gekruist zijn. Hij dompelt haar vervolgens richting de vloer en de vrouw schuift tussen zijn benen door. Vervolgens, terwijl ze nog steeds op de grond is, draait ze 360 graden rond totdat ze weer naar boven kijkt met haar armen naast elkaar, de man zet haar weer rechtop in staande positie.

De Backflip

Beginnend met de Sweetheart, draait de mannelijke partner de vrouw naar buiten. In plaats van terug naar binnen te draaien, draait ze zich achter hem om en draait zijn arm langs de voorkant van haar lichaam. De mannelijke partner hurkt en tilt haar op van achter haar knieën in een baby wiegstijl om haar vervolgens over zijn arm te draaien, terwijl de vrouw zichzelf zich goed vast houd aan zijn torso.

De meeste van deze danspassen komen voor in de volgende video.

We wensen u veel country dansplezier!