Home » 10 liedjes die altijd leuk zijn om op te dansen

10 liedjes die altijd leuk zijn om op te dansen

Iedereen die je vertelt dat lijn dansen een ding uit het verleden is heeft niet goed opgelet en daarom plaatsen we hier de 10 liedjes die altijd leuk zijn om op te dansen. De dansvorm had dan wel zijn hoogtijdagen in de jaren ’80 en begin jaren ’90 in de Verenigde Staten en druppelde langzaam ons land binnen, maar er zijn nog steeds mensen in het hele land die in “Line” staan en stampen mee op hun favoriete klassiekers en nieuwe releases.

Veel van de beroemde lijn dansen die we kennen uit deze tijd werden gechoreografeerd door één man: Bill Bader. Als je voor een Line Dance op de vloer stapte was het meer dan waarschijnlijk dat je ging dansen op een van zijn dansen.

Deze lijst bevat de 10 Line Dance nummers die het populairst waren en soms nog zijn. Dit zijn enkele klassiekers in de Country Line Dance.

10. “Any Man of Mine” – Shania Twain

Dit lied werd gemaakt voor de dansvloer. Zwaar klinkend op Stomps en klappen, het werd praktisch door Shania Twain op een schotel geserveerd voor de lijn dansers. Als je niet op de dansvloer staat te stampen op “Any Man of Mine”, dan is er waarschijnlijk niet veel hoop voor u als een lijn danser. 😉

9. “Louisiana Saturday Night” – Mel McDaniel

De “Louisiana Kick,” is energiek met veel trappen, klappen en lange “weaves”. En elk nummer dat begint met: ‘Trap uit je schoenen en werpen ze op de vloer / dans in de keuken tot het ochtend licht‘ verdient een eigen dans en een plaats op deze lijst.

8. ‘Watermelon Crawl ” – Tracy Byrd

Voordat er sprake was van de “Cupido Shuffle” was er Tracy Byrd ‘s “Watermelon Crawl”. In dit leuke dansje uit 1994, Loopt een deelnemer aan het “Rind Country Watermelon Festival” op de zanger af met de danspasjes van de “Watermelon Crawl”, met de bijbehorende Line Dance kan je er vergif op innemen dat je gaat wiebelen en schudden.

7. “Baby Likes to Rock It” – The Tractors

Er was eens een tijd in het midden van de jaren ’90 dat je geen bar kon betreden zonder het horen van “Baby Like to Rock It.” Hoewel de band sindsdien is uitgegroeid tot een “one-hit wonder”, leeft het lied voort als een van de favoriete lijn dansen. Het houdt ook het huidige wereld-record voor de grootste country Line Dance met meer dan 12.000 deelnemers op dit lied in Hong Kong in 2002.

6. “Indian Outlaw” – Tim McGraw

Nog steeds een enorme hit op de dansvloer van vandaag (bekijk de sexy video), “Indian Outlaw” is al meer dan 20 jaar een Line Dance favoriet sinds de release. De tekst van dit lied is geschreven om in de Toplijsten te komen en wordt omschreven als de meest pakkende of stomste tekst. “Indian Outlaw” is een erg leuk om mee te dansen.

5. “Good Time” – Alan Jackson

In de hoogtijdagen van de jaren 1980-’90 werden de singles vaak uitgebracht met een begeleidende dans. Het is niet langer gebruikelijk dat een Country lied samen met een Line Dance uitgebracht wordt. Alan Jackson, een man die een beetje over lijn dansen weet, heeft die trend gebroken met “Good Time.”

4. “Copperhead Road” – Steve Earle

De alternatieve country muziek Line Dance voor de liefhebbers. Je zult waarschijnlijk niet met dezelfde menigte dansen als degene die dansen op “Country Girl Shake it For Me.” Maar vertrek niet naar een Line Dance feest van Limburg tot aan  Groningen zonder de stappen te weten van deze Steve Earle klassieker.

3. “What the Cowgirls Do” – Vince Gill

Dit nummer wordt het meest geassocieerd met de “Cowgirl Twist”, een van de populairste countrymuziek Line dansen. Het is ook een geweldige dans voor beginners, mooie sexy en een heleboel plezier. Bedankt, Vince Gill!

2. “Boot Scootin’ Boogie” – Brooks & Dunn

Vanaf het begin was dit lied voorbestemd om een klassieker van Country Line Dance te worden. Het is immers een eerbetoon aan Country Line Dance. Er zijn minstens 16 verschillende dansen geschreven op dit nummer, hierboven de leukste video van deze dans.

1. “Achy Breaky Heart” – Billy Ray Cyrus

Is het met ‘Achy Breaky Heart” niet allemaal begonnen? Het bracht op zijn minst Country Line Dance in de schijnwerpers van de Verenigde Staten. Of zouden dat de internationale schijnwerpers zijn? “Achy Breaky Heart” is vertaald in meer dan 100 talen. Dit is het nummer waar je aan denkt als je aan Line Dance denkt, ongeacht de taal.

 

Kijk nu in de agenda waar u kunt linedancen!