Home » 1ste lustrum Country Festival Moonshine

1ste lustrum Country Festival Moonshine

Wat in 2012, naar verwachting  werd gerealiseerd als  een éénmalig  gebeuren, werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Countryclub Moonshine: Country Festival Moonshine in Schijf bij Camping De Witte Plas. Een super festival op het terrein van de scouting nabij de camping;  kleinschalig maar vet gezellig.  In een ongedwongen sfeer kan men op zaterdag en zondag genieten van de muziek, de gezellige entourage en van de diverse stands op het terrein.

Video van zaterdag 6 juli 2013 bij Country Festival Moonshine in Schijf

Dit jaar kwamen op woensdag al de eerste gasten aan op de camping die jaarlijks, speciaal voor dit festival, een paar terreinen beschikbaar stelt en, was het in het eerste jaar slechts een klein toer-veldje met camperaars, inmiddels is het uitgebreid met het voetbalveld én nog een trekkers-veld. Op vrijdagavond al konden de dansers zich in-dansen op verzoekjes die werden gedraaid door  DJ Aad, te weten Aad Eikema van Country Breda en dát is aan Aad wel toevertrouwd. Ook gedurende het verdere weekend hield Aad (tussen de live muziek door) de mensen óp en de beentjes  ván de vloer.

Country Festival Moonshine in Schijf

Zaterdag om 12.00 uur werd het festival geopend door Rob Giorgis, u wel bekend als presentator van het festival Thorn, die ook dit weekend als presentator fungeerde. De middag werd muzikaal verzorgd door Little Montana (altijd leuk om op te dansen of om naar te luisteren) en Jany Szabo. In de avond trad de groep Mississippi op, een leuke band uit het noorden van ons land. Ook Simon Burridge gaf zijn act de présence door een paar nummertjes te zingen. Om 23 uur werd de avond afgesloten door DJ Aad die nog een paar extra dansjes draaide voor hen die van het dansen geen genoeg krijgen.

Vaderdag

Zondag om 12.00 uur begon de 2e dag van het festival. Helaas minder druk dan zaterdag maar, in verband met vaderdag en diverse activiteiten rondom Schijf, was dit te verwachten. De sfeer was er niet minder om en de artiesten ook niet: de middag werd geopend door Robert Lotmann, een geweldig veelzijdige zanger met het hart voor countrymuziek. Het was de eerste keer dat ik hem hoorde zingen: ik heb genoten van zijn stem en met mij vele zoals ik heb vernomen. Fijne nummers waarop kon worden gedanst of naar geluisterd.

Ook Thilly Frank hoorde ik voor de eerste keer, leuk om te horen (en te zien) en zij voldoet aan de wensen van de dansers. TR Country Band met Robbie Masters liet hun muziek horen in de avonduren, ook een leuke band waar ik graag naar luister (en op dans). Om 21.00 uur kwam er helaas een einde aan dit geweldig mooie weekend en met het kampvuur lied van The Black Hills (goeie band die helaas uiteen is gevallen) werd de avond buiten afgesloten met de Traveling Chicago Four Step rond het kampvuur.

Geslaagd evenement

 

Met hoop in mijn hart zie ik uit naar de 6e editie van dit mooie Country Festival Moonshine in Schijf.

Mijn dank gaat uit naar Countryclub Moonshine, Camping De Witte Plas, DJ Aad, Rob Giorgis, de muzikanten en alle vrijwilligers die dit weekend hebben mogelijk gemaakt en natuurlijk dank aan alle bezoekers want zonder hen kan een festival geen stand houden. Hopelijk hoort ook ú de volgende keer tot de categorie ‘bezoeker’.

Voor nu zeg ik……houdoe en tot de volgende!

Marian Meesters

BRON: Video Schijf 2013 – BN De Stem / Video Schijf 2017 – Joop Lokers / Afbeeldingen – Marian Meesters & Marcel Vroon