Home » 31ste Country Weekend Oirschot

31ste Country Weekend Oirschot

Op zaterdag vijf en zondag zes augustus wordt de Markt in Oirschot weer omgetoverd tot een groots western evenement ‘Country Weekend Oirschot’ voor jong en oud. Na 31 jaar heeft de organisatie gekozen voor een geheel nieuwe opzet en aankleding van dit gratis toegankelijke evenement. Zowel het podium als het festivalterrein zullen een heel ander aanblik krijgen dan voorgaande jaren, waarbij de dansvloer van 10 x 20 even groot zal blijven. De aankleding van de podiumwagens zal geheel anders worden dan de voorgaande jaren. De aankleding krijgt een eigentijds western aanzicht.

Voor de Cowboy Kids

Een gedeelte van het festival terrein wordt speciaal ingericht voor de allerkleinsten onder ons met heuse cowboy spelletjes als, Spijkerslaan, Hoefijzergooien, Koemelken, Kippenvangspel, Bierpulschuiven. Menig stoere cowboy papa zal zeker de verleiding niet kunnen weerstaan om hier aan deel te nemen. De ruimte vanaf het podium naar het kindvriendelijke spelletjes terrein zal worden aangekleed als een ware Western Town winkelstraat, met verschillende decors.

Grote namen op Country Weekend Oirschot

Zaterdag 5 augustus [20.00-0.30 uur]

Laura van Den Elzen & Jambalaya Band (DK)

Laura van Den Elzen (19 jaar) uit Gemert is publiekstrekker nummer één in binnen- en buitenland. In 2016 heeft ze de tweede plaats behaald in de grootste castingshow van Europa: “Deutschland sucht den Superstar”. Laura komt naar Oirschot met de Jambalaya Band uit Denemarken. Ze brengt met haar band een mix van Country, Rock en een vleugje Popmuziek. Ook in Oirschot zal iedereen versteld staan van dit jonge talent.

Mark Hoffmann komt ook naar Country Weekend Oirschot.

Mark Hoffmann werd vierde in  “Deutschland sucht den Superstar”. In de eindronde werd hij uitgeschakeld door de Gemertse zangeres Laura van den Elzen. Mark is 20 jaar en geboren in Hamburg. Zijn vader is Duits en zijn moeder is Chinees. Mark speelt prachtig piano en zijn specialiteiten zijn de ballade en natuurlijk zijn entertainment.

Wellicht zingt hij ook een aantal duetten met Laura van den Elzen.

www.lauravandenelzen.com

Indian Summer Country Band

20 jaar geleden ontstond de Indian Summer Country Band met als doelstelling om dansbare country muziek te maken. Met uiterst zuivere en krachtige stem van leadvocaliste Trudy Kits heeft deze band al vele grote en kleine podia betreden in binnen- en buitenland.

www.indiansummercountryband.com

 

Zondag 6 augustus [14.00-19.00 uur]

Pam MacBeth (vs) & Cash On Delivery

Cash On Delivery is een band die in heel Europa een uitstekende naam heeft opgebouwd. Als zelfstandige band, maar ook als vakkundige begeleiders van internationale country-artiesten als Heather Myles, Pam Mac Beth, Jodi Harms en vele anderen. Een leuke groep van zeer ervaren muzikanten met een prachtig repertoire, prachtige zang en virtuose instrumentale beheersing.

www.cashondelivery.org

Route 55+

Route 55+, een formatie rondom frontman Will Claase met een voorliefde voor Country-rock en Rock ‘n Roll.

www.willclaase.nl/route-55-.html

 

www.country-oirschot.nl

www.evenementenoirschot.nl