Afbeelding formaat wijzigen
Home » Afbeelding formaat wijzigen

Afbeelding formaat wijzigen

Kent u dat? U wilt afbeeldingen van uw Line Dance club op de website zetten maar hoe kunt u het afbeelding formaat wijzigen? Dat is voor vele een lastige vraag. Als je niet bekend bent of beschikt over een professionele afbeelding editor of een van de vele andere wordt het lastig.

Wel nu daar is een geweldig programma voor met de beperking dat je hier alleen het formaat van één of meerdere afbeelding mee kan wijzigen maar dat gaat dan ook geweldig goed! Naast het formaat van een afbeelding welke uitgedrukt wordt in pixels wordt uw afbeelding ook enorm verkleint qua bestandsgrootte. Hierdoor zullen uw afbeeldingen op uw website sneller inladen en uw bezoekers kortere wachttijden ervaren bij het inladen van de pagina, dat scheelt soms een hoop irritatie.

Afbeelding wijzigen

In het gebruik blinkt dit programma uit in zijn eenvoud en doeltreffendheid. Wanneer u het programma geïnstalleerd heeft zal er in het contextmenu onder uw rechtermuisknop een item bijgekomen zijn genaamd “resize pictures”. U kunt met deze optie een enkele afbeelding wijzigen maar ook meerdere afbeeldingen tegelijk (bulk) selecteren en daarna wijzigen! Als u dus in het vervolg rechts op een afbeelding klikt zal deze optie aanwezig zijn, klik op “resize pictures” en u ziet deze opties verschijnen:

Afbeelding formaat wijzigen

Ik waarschuw u alleen voor de optie “replace the originals” welke op de een na onderste regel vermeld wordt. Deze optie (wanneer aangevinkt) zorgt ervoor dat de originele afbeelding overschreven wordt. Eenmaal overschreven is er geen weg meer terug! 

Downloaden

Op deze website kunt u dit geweldige programma gratis downloaden.