Home » Amarant 2016 wederom een succes

Amarant 2016 wederom een succes

Tags:

Onder de rook van Tilburg is er sinds 2001 een speciaal evenement op het terrein van Amarant. Amarant biedt zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Van wijkzorg tot intensieve specialistische zorg en dagbesteding op beschutte locaties. Aanvankelijk was dit een eendaagse gebeurtenis, maar al spoedig kwam er een uitbreiding tot een weekendprogramma. Met als plaats van handeling de manege van Amarant aan de Bredaseweg 570. De artiesten treden belangeloos op en de opbrengst van het festival komt ten goede aan een therapie met paarden voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. De organisatie is in handen van Stichting Handicap en The White Stallion Country Dancers. Dit maakt dat Amarant naast een geweldig evenement ook een bijzonder festival is waar veel grote artiesten geheel belangeloos aan mee werken.

Zaterdag, 4 juni 2016 komen we aan bij de manege en worden we natuurlijk uiterst vriendelijk begroet door een dame en heer die de auto’s op het parkeerveld dirigeren, de stemming zit er al gelijk goed in. We lopen naar de ingang van de manege op het enorme terrein van Amarant en worden ook hier vriendelijk begroet door de leden van The White Stallion Country Dancers. Aangezien we net meer dan een uur in de auto hebben gezeten ben ik blij met de verse koffie in de manege van Amarant. Het valt me gelijk op dat de prijs van consumpties zeer redelijk zijn. Muntjes zijn te koop voor € 1,50 per stuk en daar kan je bijna alle dranken en versnaperingen van kopen. Alleen de broodjes braadworst, hamburger en wat al niet meer kosten twee muntjes en dat heb ik er graag voor over.

Bij binnenkomst was Conny Lee al op het podium. Conny Lee wist met een goed Line Dance repertoire de dansers op de vloer te krijgen en te houden. Het weer was echt zomers en dat maakt dat menigeen met regelmaat buiten de manege verkoeling zocht onder de bomen of in de aanwezige stands met prachtige country en gothic kleding en accessoires. Na een korte koelperiode onder de bomen ging ik weer naar binnen waar Robbie Masters de dansers op veel bekende muziek liet dansen. Helaas hebben wij het optreden van Shirley Ann tijdens onze afkoelperiode gemist. De Frank Jansen Band verraste me met hun prachtige Blue Grass muziek. Het repertoire was gevarieerd en goed gekozen, helaas werd een duidelijk ritme van een drums gemist om op te dansen. Gelukkig lieten de meeste Line Dancers zich hier niet door weerhouden om op deze heerlijke muziek te dansen. Connected kwam daarna op het podium. Met zijn tweeën wisten ze zoals gebruikelijk met oude bekende country muziek de vloer vol te krijgen. Daarna stond West Virginian Railroad op het programma. Een geweldige band met een lead zanger van formaat. Na een half uurtje kwamen oude bekenden van de band, Ted & Helen ook op het podium en brachten samen wat nummers ten gehore. Na het optreden van West Virginian Railroad stonden zij op het programma als afsluiter voor de zaterdag. Het was een gezellige en warme dag met veel goede muziek en fijne mensen.

Zondag stonden we vroeg op omdat we op tijd bij Amarant wilde zijn. Wederom werden we vriendelijk begroet en omdat het vroeg was smaakte de koffie nog lekkerder dan de dag ervoor. Robbie Masters opende de dag met zijn muziek waarna TR Country Band het podium betrad. De samenzang van stemmen van de TR Country Band brachten me direct in hogere sferen en er werd veel op hun muziek gedanst. De Texas Renegade betrad daarna het podium en speelde daarna ook menige country hit waarop gedanst werd. Helaas kwam door omstandigheden voortijdig een einde aan de dag voor mij en kon ik het optreden van Dick van Altena met Savannah en de Terry White Band niet meemaken. Ik kijk terug op een geweldig evenement wat opgezet is door geweldige mensen die een enorm groot hart hebben voor hun medemens. Niet te vergeten ook alle artiesten die geheel belangeloos ten bate van Amarant hebben opgetreden, hiervoor enorm bedankt namens de Nederlandse Line Dance Bond.

Marcel Vroon

[mixvisor play_icons=”false” auto_detection=”false” artists=”Conny Lee,Dick van Altena,Terry White Band” id=”57556a746076285a48278591″ ]