Home » Amarant 2017

Amarant 2017

Howdy, graag wil ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Marian Meesters en ik heb mij aangemeld als schrijver voor de Nederlandse Line Dance Bond. Op deze manier kan ik iedereen laten meegenieten van de diverse country festivals die ik, samen met mijn partner, jaarlijks bezoek. Stilletjes hoop ik met mijn verhaaltjes meer mensen enthousiast te maken (misschien u ook wel) om wat vaker de diverse festivals te bezoeken zodat u kunt  genieten van de muziek, de gezellige sfeer en de saamhorigheid die altijd heerst. Zo ook dit jaar op het Amarant festival te Tilburg.

Amarant festival

Het eerste waarover ik iets wil vertellen is het Amarant festival in Tilburg, een jaarlijks terugkerend evenement in het tweede weekend  van juni. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Handicap in samenwerking met Country Dansclub The White Stallion uit Tilburg. Ik kan niet anders zeggen dan dat zij dit, elk jaar weer, uitstekend verzorgen. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede van Stichting Handicap dus…. een mooi uitgangspunt.

Ieder jaar kijken we uit naar dit evenement, het begin van het festivalseizoen. Het is een super leuk festival en daarom verbaasd het mij zo dat het aantal bezoekers altijd een beetje tegenvalt. Dit kan zeker niet liggen aan de vele artiesten die geheel belangeloos hieraan meewerken.

Artiesten

Dit jaar konden we op zaterdag genieten van Miss Lana, Undertheroof (hoorde hen voor de eerste keer, een leuke groep met  mooie luister-  maar óók zeer dansbare muziek), Little Montana, The Country Wings, Jeroen Welsh, Frank Jansen Band, West Virginian Railroad (jammer dat we hen nog zo weinig horen) en de groep DCM6 met Simon Burridge.

Op zondag was het de beurt aan Ted en Helen, Terry White Band, Connected, TR Country Band met Robbie Masters en de dag werd afgesloten door Savannah, deze groep is er ieder jaar weer.

Zeer gelaagd festival

De presentatie van het geheel is in handen van Robbie Masters die dit zeer verdienstelijk doet. Tussendoor vulde hij óók nog de eventuele gaatjes op met zang! Compliment Robbie. Het was een warm weekend en ondanks de hitte werd er veel gedanst maar ook regelmatig buiten onder de overkapping gepauzeerd. Uit de zon en in de wind was het goed toeven, genietend van een koel drankje en een gezellige praatje onderling.

Kortom, een zeer geslaagd eerste country weekend.  Hopelijk volgen er voor ons (en natuurlijk óók voor u) nog een aantal van deze dit jaar.

Mijn dank gaat uit naar de organisatoren van dit mooie evenement, de gastvrijheid van Amarant én naar de muzikanten en vrijwilligers.

Voor nu zeg ik: groetjes van mij, houdoe en tot de volgende!

Marian Meesters

 

Bekijk hier de Youtube video’s van Amarant 2017