Home » Born Country

Born Country

De Country Line Dancers Born Country zijn gestart op 1 september 2000 in sportaccommodatie de Vierstee te Maartensdijk. Het bleek een gouden greep te zijn. In februari 2001 konden wij ons 100ste lid verwelkomen. Wat natuurlijk al een prestatie op zich is. In Maartensdijk was deze dansvorm nog niet bekend en daarom probeerde wij dit op te startten. Nu 16 jaar verder hebben wij zo’n 170 leden over verschillende locaties, wij geven les in Baarn, Soest, Maarssen, Maarssenbroek, Bilthoven en natuurlijk ook nog steeds in Maartensdijk.

Naast het line dancen zijn we ook in de jaren gestart met het Couple Dance ook een graag onderdeel van de dansers. Regelmatig houden wij ook voor deze dansers een apart bal, waar alleen maar Couple Dances voorbij komen.

IMG-0081Elke 3e zaterdag van de maand wordt er in sportaccommodatie de Vierstee te Maartensdijk een gezellige Vrije dansavond gehouden waar Jane op verzoek draait voor alle niveau’s en onderdelen, ook oude dansen passeren de revue. 

De lessen worden gegeven door Jane Hendrikse zij ging in 1998 op les in Soesterberg bij Andre en Leny Rellum. Dat beviel zo goed dat zij in 2000 de sprong waagde om zelf les te gaan geven. Met als bovengenoemd resultaat (zij geeft nu 22 uur les in de week). In 2003 heeft zij haar diploma gehaald voor Country Line Dance Instructrice.

Regelmatig schrijft zij ook dansen voor zowel de Line Dancers als de Couple Dancers haar eerste Line Dance “Red Staggerwing” heeft vele weken nr 1 gestaan in de Line dance top 10. De Couple Dance “I love You” is opgenomen in de workshop van de D.C.W.D..

Naast het les geven worden er ook regelmatig workshops en demonstraties gegeven door het land, zo waren zij verschillende jaren 5 dagen te gast op de 50+ plus in Utrecht en stonden zij ook in Ahoy te Rotterdam tijdens de 50+ beurs. Ook treden zij al 14 jaar lang op tijdens het houthakkers feest in de Kuijl te Lage Vuursche, elk jaar weer een waar spektakel en optredens tijdens open monumenten dag in Maartensdijk en Lopikerkapel.

Ook worden wij regelmatig gevraagd voor het geven van demonstraties in verzorgingshuizen waar wij een graag geziene gast zijn, in Bilthoven, Soest, Soesterberg, zelfs in Purmerend en Zierikzee zijn wij geweest. Ook hebben verschillende keren mogen optreden in de Keukenhof en hebben wij verschillende jaren ons clubuitje gehad naar Slagharen waar wij twee demo’s verzorgde.

IMG_0183Born Country heeft ook een demoteam The Born Country King Dansers, zij oefenen om de week een demo in van zo’n 15 minuten aan een stuk, geschreven en in elkaar gezet door Jane Hendrikse. daar zijn ze een heel seizoen mee bezig. Zo’n demo wordt dan o.a.op het houthakkers feest en 50+ dag getoond, ook hebben zij thema demo’s zoals een optreden van Sister Act of In The Army.

Naast al dat houden wij ook 1 keer per jaar een 50+ demonstratie en workshop dag, deze dag staat in het teken van heerlijk dansen met elkaar en optredens van groepen van Born Country (niv 1-2, Couple dancers, Niv 3, en King Dansers) en optredens van groepen uit het land, afgelopen jaar hadden wij twee gast optredens uit Dronten en Apeldoorn. Het zijn kleine demo’s van hooguit 15 minuten, daarna is de zaal weer voor de dansende bezoekers. Tussen door lest Jane ook enkele dansen uit, van 10-17 uur geniet een ieder. Deze dag wordt altijd druk bezocht door dansers uit het hele land, Volgend jaar is deze op 19 maart 2016 en wel voor de 13e keer.

Ook hebben wij in de loop der jaren verschillende TV optredens gehad, bij Lieve Martine (van os) , BZT show, Op de Bon, TV Utrecht Henk Westbroek en met z’n drietjes meegedaan met Wie van de 3 en Man Bijt Hond.

Ook “live” artiesten kwamen langs, Doreen, Audrey Smits, Jos Jongeling, Norma, Chuck Barlingen, Black Hills Country Band, Ben en Carmen Steneker, Sommige artiesten zijn wel meerdere keren terug gekomen. Zo hebben wij met Audrey Smit opgetreden in de keukenhof en met Norma tijdens het houthakkers feest.

Jane heeft van alle activiteiten en optredens een mooi foto archief bijgehouden in 11 fotoboeken, en vele DVD’s met filmmateriaal van optredens van de groepen.

IMG_9971Kom rustig eens een keertje langs bij de Country Line Dancers Born Country, wij geven op Niveau les, zodat U het gehele les uur heerlijk kunt dansen op het niveau wat bij U past Of wat U graag danst, De Couple dancen worden apart gegeven, en niet tijdens de Line dance lessen.

met vriendelijke groeten

Jane Hendrikse

Instructrice & Choreografe, Country Line Dancers Born Country

IMG_5956a

Country Line Dancers Born Country logo

 


Van de redactie:

Beste lezer,

Allereerst wil ik de organisatie van uw club bedanken voor hun inzet zodat anderen ook kunnen Line Dancen. Om deze geweldige inzet te benadrukken wil ik een artikel over uw club publiceren en dat is gratis promotie van uw club! Veel lezers van de Nederlandse Line Dance Bond zijn nieuwsgierig naar het ontstaan van uw club en overige leuke anekdotes.
 
U zult zich afvragen “wat kan ik vertellen dan?“. 
 
Dat is niet zo moeilijk als je er even voor gaat zitten. Ik zal een aantal punten benoemen en dan komt het verhaal vanzelf.
 
 • Hoe, wie en wanneer is de club begonnen
 • Wie is de instructeur en wat is zijn of haar verleden met Line Dance
 • Hoeveel mensen zitten er ongeveer op uw club
 • Zijn er leuke of opvallende dingen gebeurd in het verleden?
  • optreden van een bekende artiest
  • speciale aangelegenheden zoals trouwerijen enzovoorts
  • lachwekkende situaties die zich voor gedaan hebben
 • Heeft uw club een periodieke vrije dansavond? Maak dit dan bekend 😉
 • Alle overige onderwerpen gerelateerd aan uw club of Line Dance zijn ook welkom
 
Ik hoop dat u dit ook een leuk idee vindt en genoeg motivatie zult hebben om een leuk stukje te schrijven en mogelijk afbeeldingen ter illustratie bij te voegen. De website van de Nederlandse Line Dance Bond zal uw artikel prominent en zo spoedig mogelijk plaatsen.
 
In afwachting van uw artikel werk ik verder aan de promotie van onze geweldige sport “Line Dance”. Ik hoop snel van u een reactie te mogen ontvangen. 
Stuur uw verhaal op per mail naar de NLDB.
 
Groetjes,
Marcel Vroon
NLDB

3 reacties op “Born Country”

 1. Ik ben al vele jaren een line-dancer bij Jane. Zij heeft heel veel geduld met de dansers, brengt de lessen op een professionele wijze en heeft een groot gevoel voor humor. Chapeau jane ik hoop dat je nog vele jaren les gaat geven!??

 2. Beste en gezelligste club, Een club waar je graag wilt zijn heb er zelf zo ongeveer 5 jaar gedanst en door verhuizing en de grote afstand niet meer mogelijk maar als ik kan zeker er nog tijd voor maak om er zo 300 km voor te rijden ( heen en terug reis). een leuke en begrijpelijke manier van les geven , mooie dansen top demo;s super club!!

Reacties zijn gesloten.