Brock and the Brockettes
Home » Brock and the Brockettes

Brock and the Brockettes

Tags:

Het akoestische trio Brock and the Brockettes van singer-songwriter Herman Brock Jr., Geertje v. d. Berg en Lizz Sprangers. Brock & The Brockettes spelen en zingen zeer toegankelijke originele en traditionele bluegrass, hillbilly en old-time music. Prachtige close-harmony, alles rond één microfoon om het authentieke geluid te garanderen dat ook op hun eerste cd ‘Gather around the mic’ te horen is. Veel eigen werk, en natuurlijk eerbetoon aan muzikale grootheden als de Carter Family, Stanley Brothers en Bill Monroe.

Brock and the Brockettes the early days

Herman groeide op omgeven met traditionele bluegrass en country muziek. Zijn vader speelde banjo in een All-American bluegrassband toen hij in Duitsland gestationeerd was bij een NAVO luchtmacht basis. Als jonge jongen begon hij al close harmony te zingen met zijn familie. Na samen met zijn broer jarenlang in zijn vader’s F.F.F.F. band te hebben gespeeld, begon hij, met bassiste Lizz Sprangers, zijn eigen rootsband The Eurocasters, ook hier speelde meerstemmig zingen een grote rol.

Mede singer-songwriter Geertje kwam bij Herman en Lizz, met mandoline, autoharp en derde stem, en de Brockettes warem compleet. Het eerste optreden van de Brockettes met de Hackensaw Boys in Porgy & Bess, Terneuzen NL. Brock heeft met mandolinespeelster Geertje v. d. Berg en bassiste Lizz Sprangers een gevarieerd en entertainend programma waarin passie, spontaniteit, originaliteit en een vleugje humor centraal staan.

Website van Brock and the Brockettes

Deze diashow vereist JavaScript.