Home » Bullit Country festival een daverend succes!

Bullit Country festival een daverend succes!

12 maart 2017 – Vandaag staat het Bullit Country festival op de agenda. Dit festival is opgezet om het 15 jarig bestaan van BullitCountry te vieren. Het programma van de dag belooft wat en daarom kijken we er al weken naar uit. Het festival begint volgens het programma om 14:00 uur en de deuren zijn vanaf 13:00 uur open. We moeten anderhalf uur rijden dus we vertrekken uiterlijk om twaalf uur om op tijd aan te komen. Onderweg in de auto staat mijn radio toevallig op een zender met heerlijke muziek en de stemming zit er al snel in. Mijn vrouw Georgia en ik zingen hardop mee terwijl de kilometers richting Lieshout onder ons door rollen. Eenmaal bij Eindhoven aangekomen ben ik blij met mijn navigatie waardoor we dwars door het prachtige Brabantse landschap naar onze eindbestemming kunnen rijden.

Dorpshuis Lieshout

Aangekomen bij Dorpshuis Lieshout merken we buiten al snel dat we niet de eerste zijn en eenmaal binnengekomen lijkt het of we de laatste zijn. We worden warm ontvangen door Dolf Paalman en Hans Boelens. Dolf vertelt me dat de mensen om twaalf uur al voor de deur stonden. Daarom is besloten om de deuren vervroegd open te zetten. DJ Henk van de The Black Longhorn Country Dancers begint daarom eerder met muziek draaien. Het festival is al begonnen!

De meeste toegangskaarten waren op voorhand al gekocht waardoor de organisatie al een indruk had van het aantal bezoekers. Al snel blijkt dat deze verwachting te laag ingeschat is als er tussen de tweehonderdvijftig en driehonderd bezoekers aanwezig zijn! In de zaal worden stoelen en tafels bijgezet om iedereen van een plaats te voorzien. Wij vinden nog een lege kruk aan een sta-tafel bij de ingang van de zaal en hebben hiervandaan een goed overzicht.

Het is bijna twee uur en de eerste artiest staat buiten de spotlight al te wachten op het teken om te beginnen. Rond mij heen zie ik veel bekende gezichten die gekomen zijn om Hans Boelens te feliciteren. Bekende artiesten zoals Terry White en Wout van Koot (TWB), Eddy Gee, Aad van Stijn (Colonel Hammond’s Four), Pam M Jones en Thilly Frank zijn aanwezig om dit samen met iedereen te vieren. Victoria Eman, een zangeres die in het buitenland beroemder is dan in Nederland is ook aanwezig. Haar lied ‘Captain of the ship’ begint in Nederland bekendheid te krijgen omdat choreograaf Marja Urgert hier een gelijknamige dans op heeft geschreven.

Bullitcountry

De website van Bullitcountry is al 15 jaar een gerenommeerde country website voor artiesten, luisteraars, line dancers en voor westernliefhebbers. Destijds begonnen als een simpele agenda pagina, maar is heden ten dage uitgegroeid tot een begrip in de country scene met een eigen online digitaal magazine. 

Hans heeft achterin de zaal een speciale waslijn hangen omdat hij had toegezegd een shirt van een sponsor te dragen. En ja, wie A zegt moet ook B zeggen dus draagt hij ook de shirts van andere sponsors en bevriende Line Dance clubs. Elk half uur van de dag zie je Hans dus in een ander shirt lopen!

Live muziek

Het programma is zo opgesteld dat LIVE muziek en CD muziek elkaar elk half uur afwisselen. Dit zorgt voor een gevarieerd programma waarin rekening gehouden wordt met alle voorkeuren van de dansers. De eerste artiest op het programma is Conny Lee. Met haar zuivere stem en geweldig repertoire weet zij de vloer de gehele tijd vol met dansers te houden. ‘Speak to the sky’, ‘An Old Fashioned Song’, ‘Mexican wind’ en ‘Hillbilly Girl’ galmen door de zaal terwijl het publiek zich zichtbaar vermaakt.

Gerard Bierman volgt haar op en heeft het zichtbaar naar zijn zin. Door het geroezemoes heen weet hij het publiek weer op de vloer te krijgen en zingt vol overgave prachtige country nummers. ‘Lord help me’, ‘The Gambler’ en ‘You can’t have it all’ worden met passie neergezet. Gerard is een country artiest met een prettige persoonlijkheid en een passie voor country muziek. Als verrassing zingt hij ook een duet met Pam M Jones.

DJ muziek

DJ Henk die op de achtergrond achter zijn laptop vandaan de muziek tussen de artiesten door verzorgt is de rots in de branding. Hij draait de hele dag voor iedereen geweldige en gevarieerde muziek, waarvoor hulde. De stemming is vanaf het moment dat DJ Henk begint te draaien geweldig te noemen en is geen moment minder geworden. 

Bullit Country festival

Als derde treedt band Change of Key op. Drie bevlogen artiesten die de country muziek in elke vezel van hun lichaam vertegenwoordigen. Met hun veelzijdigheid aan muzikaliteit bespelen ze meerdere instrumenten naar gelang het lied. Veel bekende nummers zoals ‘The Walk of Life’ brengen zij ten gehore. Als vierde en als afsluiter staat de band ReWarD op het programma. Ook deze band verzorgt een geweldig optreden en weet met hun presentatie ook het publiek te pakken. De combinatie van zangstemmen van John (Mc Cray) van Vessem en Harriette van Oers is echt geweldig.

Door de vele bekende gezichten ben ik de hele dag druk met bijpraten met alle bekenden waardoor ik weinig beeldmateriaal van Change of Key en ReWarD heb. Mijn excuses aan hen hiervoor. Aan u als lezer mijn excuses voor de slechte kwaliteit van afbeeldingen, daar ligt niet mijn sterkste punt. Als slagroom op het toetje krijgt het publiek een duet door Harriette van Oers en Gerard Bierman genaamd ‘Little Chapel’.  Daarmee sluiten ze als artiesten de avond af.

Kort na het duet zo rond half acht ‘s-avonds sluit DJ Henk het festival af en krijgt Hans Bullit met zijn organisatie een warm applaus voor de vijftien jaar inzet voor Bullitcountry en de geweldige dag. Hans, een nuchtere man met een groot hart bedankt alle aanwezige voor de geweldige dag die we samen hebben mogen beleven. We trekken onze jassen aan, groeten elkaar en gaan allemaal weer op huis aan. In de auto op de terug weg zitten we stilletjes na te genieten van deze dag en babbelen we over de mooie momenten die we met iedereen hebben meegemaakt.

Het duurt nog even… maar we kijken al uit naar het festival: 20 jaar Bullit Country!

Hans bedankt,
Marcel Vroon