Home » Cash On Delivery

Cash On Delivery

De titel zegt het al, Cash On Delivery, ook wel COD genoemd, is een band die in heel Europa een uitstekende naam heeft opgebouwd. Als zelfstandige band, maar ook als vakkundige begeleiders van internationale country-artiesten als Heather Myles, Pam Mac Beth, Jodi Harms en vele anderen. Een leuke groep van zeer ervaren muzikanten met een prachtig repertoire, prachtige zang en virtuose instrumentale beheersing.

Deze band van maar vier personen zetten een aangename sound neer. Maakten vroeger zangeressen als Ilse De Lange, Rachel Kramer en Jacky deel uit van COD, met zijn vieren produceren zij met veel vakmanschap een vol en sterk geluid. Nee, het hoeft absoluut niet hard te zijn, maar met een enorme dynamiek en afwisseling in hun repertoire spelen zij songs van bekende coryfeeën als Merle Haggard, George Jones en ander artiesten die tijdloze songs hebben. Daarnaast zijn eigen songs van zo’n kwaliteit, dat andere artiesten deze ook op hun lijst hebben.

Zang en gitaren, Wim van der Vliert

Wim is een zanger-gitarist die met een eigen geluid veel indruk maakt. Naast de hoofdrol in COD speelt hij ook in de Eagles Tribute Band, werkte in de band van Danny Vera (op TV bij Voetbal International), begeleidt artiesten als Steve Wariner, Pam MacBeth, Heather Myles en Grant and Fortsyth. Het is een virtuoos op gitaar, wordt door velen, zowel vanwege zijn zang als gitaarspel de Nederlandse Vince Gill genoemd. Wim is vele malen genomineerd als Zanger van het Jaar binnen de Nederlandse Countryscene en heeft diverse malen deze prijs ook weggesleept. Wim heeft al vele songs geschreven op het repertoire van COD. Een persoonlijkheid op het podium.
Drums en backingvocals, Loek van Heijster.

Als er een gespecialiseerd is in het spelen van echte countryshuffles, is het Loek. Jaren geleden begonnen als drummer bij de Walkers, later de Moonlight Riders, heeft Loek een ervaring opgebouwd die zijn weerga niet kent. Hij houdt van het no-nonsence countryrepertoire. Zijn stem kleurt enorm goed bij de andere zangers in de band. Hij weet met zijn spel en stem altijd de juiste toon te treffen.

Bas en backingvocals, Ad Welten

Naast zijn dagelijks werk als gitaardocent is Ad een countrybassist in hart en nieren. Begonnen in de Ruud Hermans Band, later Tulsa, heeft Ad furore gemaakt als Nederlands beste countrybassist. Hij is een veelgevraagde bassist op vele evenementen en producties. Ad is de muzikaal leider. Hij weet uitstekend songs te schrijven (o.a. No More You) en arrangeren, qua zang (koorwerk) en instrumentale invulling. Hij zorgt ervoor dat de bandleden alle individuele kwaliteiten naar boven halen . Ook geweldig op contrabas!

Pedalsteelguitar, Johan Jansen

Johan is een veelgevraagde steelgitarist op CD-opnamen. Naast het vele studiowerk is Johan ook leraar op pedalsteelguitar en organisator van het jaarlijkse evenement Steeldays. Hier komen de Europese steelgitaristen onder zijn leiding bij elkaar. Ook geeft hij internationaal workshops.Ooit begonnen in de Canyon Drive Band, later The Moonlight Riders is hij ook vanaf het eerste moment lid van Cash On Delivery. Johan heeft met vele artiesten samengewerkt, van Heather Myles tot Derek Trucks. Hij heeft twee solo-CD’s op zijn naam staan. Sinds 1995 jaarlijks genomineerd als instrumentalist van het jaar, in 2005 ook deze prijs gewonnen.

Cash on Delivery heeft een aantal prachtige CD’s gemaakt, Deliverence, Looking for Credit en Echo’s Of Leaving. Een paar songs zijn hoog geëindigd in de country-hitlijsten.

COD is te boeken als avondvullende band, daarnaast ook als begeleidingsband van andere artiesten, o.a. Pam MacBeth (Nashville)

Website van Cash On Delivery