Home » De Catalaanse Line Dance stijl

De Catalaanse Line Dance stijl

Zoals vele Line dancers weten bestaan er meerdere Line Dance stijlen, maar niet iedereen heeft overal kennis mee mogen maken. Sinds jaar en dag kennen we de termen Country en Non-country Line Dance en dat laat niet veel aan de fantasie over. Deze namen zeggen meer iets over de muziek waarop gedanst wordt dan over de dansstijl.

2 country v4Een opkomende sub-stijl op country muziek is de Catalaanse Line Dance stijl. Deze voor het oog zeer aantrekkelijk dansstijl komt uit de noordelijke Spaanse provincie Catalonië, bekend om zijn prachtige hoofdstad Barcelona. De Catalaanse Line Dance stijl heeft zich als een olievlek verspreid langs de Middellandse zee over Frankrijk naar Italië en is nu in opmars naar de noordelijke Europese landen.

Western Experience houd de ontwikkelingen ook in de gaten en heeft de Nederlandse Line Dance Bond gevraagd om informatie over de Catalaanse dansstijl. De NLDB heeft Western Experience in contact gebracht met Lydia Hubers om een demonstratie van deze dansstijl te bespreken. Lydia Hubers geeft les in deze stijl en heeft connecties met Line Dance clubs in Nederland en Duitsland die deze stijl ook dansen. Uitkomst: “eind januari 2016 zal op het enorme evenement van Western Experience in de Brabant Hallen te Den Bosch u een demonstratie krijgen van deze dansstijl door de Line Dance groep 2 Country“. Zij zullen zowel op zaterdag als op zondag een demonstratie verzorgen van de Catalaanse Line Dance stijl.

Deze aanstekelijke stijl zorgt er al voor dat de NLDB regelmatig een mail krijg met de vraag waar er in de buurt deze stijl uitgelest wordt. Hieruit blijkt maar weer dat dit Spaanse virus ook in Nederland toe gaat slaan! Helaas moet ik vaak de vraag onbeantwoord laten omdat nog niet alle clubs aan de NLDB hebben laten weten of zij de Catalaanse Line Dance stijl uit lessen.

Daarom hier een groot verzoek!

Laat a.u.b. per mail weten aan de NLDB of uw club les geeft in de Catalaanse Line Dance stijl.
Uw toekomstige Catalaanse Line Dancers danken u daarvoor!

 

Video van een willekeurige Catalaanse dans op een evenement…

Voor de snelle kijker: de dans en muziek begint om 5:22 minuten….