Home » CD presentatie van Rik Vinke

CD presentatie van Rik Vinke

Mijn vrouw en ik zijn 2 juli 2017 uitgenodigd voor de debuut-CD presentatie van Rik Vinke. Deze jongeman van nog geen twintig jaar brengt zijn eerste CD genaamd ” Forged in Fire” uit en presenteert deze in Emmen. Nienke en John Geuzinge-Havinga van NEO Music en bekend van de band ZINGGA hebben deze presentatie voorbereid, dus dat beloofd wat. Op de muziek van Rik Vinke is zover mij bekend nog maar één Line Dance geschreven maar wie weet wat de toekomst brengt!

Geschiedenis

Rik heb ik eind 2015 via internet leren kennen. Op een dag dat ik internet af struinde naar nieuwe country artiesten liep ik tegen een promotie activiteit van Rik aan. Aangezien ik op dat moment wat meer ervaring hiermee had gaf ik hem wat advies. Enkele maanden later nam Rik Vinke contact met me op om vol trots te vertellen dat hij mede dankzij mijn advies een platencontract had. Ik feliciteerde hem met deze geweldige ontwikkeling in zijn jonge carrière als country zanger. Niet veel later in maart 2016 kreeg ik de eerste opname van zijn eerste single genaamd “Don’t know why I miss you”. Ik was verrast door de kwaliteit van de heerlijke muziek die door mijn boxen galmde, dit is een artiest om te volgen!

Op weg naar Emmen

Zondag 2 juli staan we vroeg op om vanuit Voorburg een goede twee uur te rijden naar de locatie in Barger Oosterveld (Emmen). Aangezien ik de Nederlandse wegen in het verleden flink bereden heb ga ik vol goede moed richting Emmen. De kilometers asfalt rollen onder mij door. Ik schat in dat ik alleen ter hoogte van Emmen mijn navigatie nodig heb. Ter hoogte van Hoogeveen zet ik de navigatie op mijn smartphone aan en kies mijn eindbestemming, zalencentrum Melody te Emmen. Na enige kilometers met navigatie te rijden naderen we Emmen en kijk ik nog eens goed naar de instructies op het schermpje van mijn smartphone. Staat daar nu in de balk dat ik nog meer dan twee uur moet rijden? Hier klopt iets niet maar het pijltje op de kaart geeft wel mijn actuele locatie aan…. wat is hier aan de hand!?!?! 

The Road to Melody

Na enkele minuten kijk ik nogmaals naar het scherm alwaar mijn locatie op de kaart correct wordt weergegeven maar de totaal verwachte reistijd ongewijzigd is… nog twee uur. Ondertussen raas ik met mijn auto langs een standbeeld van een giraf langs de rijksweg, dat verwacht je niet in Nederland. Mijn vrouw en ik verbazen ons over de navigatie meldingen en vertrouwen teveel op de instructies. Even later zoeft een bordje “Duitsland” aan ons voorbij en we rijden een fuik van de Duitse politie in… controle, we mogen door rijden. Na enkele kilometers ben ik op een afslag eraf gegaan. Nadat ik mijn telefoon opnieuw heb opgestart vertrekken we terug richting Nederland en hopen daar nu de juiste instructies van Google te krijgen. Rond half drie bereiken we onze bestemming zalencentrum Melody, alwaar de presentatie reeds begonnen was.

CD presentatie van Rik Vinke

We betreden de zaal en lopen direct tegen de ruggen van veel mensen op. Zij luisteren allemaal gefascineerd naar de klanken van Rik Vinke begeleid door Wouter van Beek en het onafscheidelijke duo John en Nienke. Wouter van Beek heeft de meeste liedjes geschreven en ik kan niet anders zeggen dat hij een aanwinst voor Rik Vinke is. Wouter’s naam staat als songwriter achter alle tracks behalve de tracks “Dont know Why I miss you” en “Here I am”, deze zijn geschreven door John en Nienke. Vanaf het podium komen vele prachtige muzieknoten mijn kant op, al snel staan wij ook stil te genieten van de muziek. 

De tien nummers van het debuut-CD “Forged in Fire” van Rik Vinke worden live gepresenteerd door het eerder genoemde kwartet van Rik Vinke, Wouter van Beek en Nienke en John Geuzinge-Havinga (v.l.n.r) en blinken direct uit in de harmonie van hun stemmen. Met alleen twee gitaren en zang schalmt het album “Forged in Fire” door de boxen naar het publiek. Na elk nummer volgt terecht een applaus welke na zes nummers ontaard in luid klappen en fluiten door het publiek. Rik is zichtbaar blij verrast.

De CD “Forged in Fire” bevat tien tracks waaronder de eerder uitgebrachte single-CD “Don’t know why I miss you”. Dit album is verkrijgbaar bij NEO Music en kan ik aanbevelen! 

Verrassingen kwamen deze dag ook voor Rik toen John en Nienke midden in een nummer ineens het optreden stopte. Zij hadden voor Rik nog enkele verrassingen in de vorm van cadeautjes voor een artiest met toekomstige ster status! Met Drentse nuchterheid maar vol humor werden de cadeau’s één voor één aan hem gegeven. Nadat Rik de cadeau’s aan de kant gelegd had brachten zij de overige nummers van zijn eerste album ten gehore en wederom waren wij verrast door de heerlijke muziek en professionaliteit waarmee deze op de CD gezet zijn.

Einde van presentatie

Aan ieder optreden komt helaas ook een einde en Rik kreeg een staande ovatie na zijn laatste nummer. Hij nam hierna plaats achter de tafel waar iedereen zijn CD “Forged in Fire” gesigneerd door Rik Vinke kon kopen. Hij nam duidelijk de tijd voor al zijn fans en was duidelijk blij met de positieve reacties. Na de CD presentatie introduceerde Rik een voor mij nieuwe zangeres genaamd Hannah Schoonbeek.

Hannah Schoonbeek nam enigszins verbaast plaats op het podium met de woorden “mag ik optreden bij de CD presentatie van Rik Vinke wordt ik ook nog aangekondigd door de hoofdact… Rik Vinke!”. Door de bescheidenheid was het ijs al snel gebroken en begon ze aan haar eerste liedje. Rik Vinke versterkte de relatie met Hannah helemaal toen hij even later haar ook nog een glas water bracht. Wederom sta ik stil genietend van de klanken die mijn kant op komen, wat een stem heeft deze jongedame! Hannah bracht enkele bekende hits uit onze jonge jaren ten gehore en we konden niet anders dan zachtjes meezingen. Ook Hannah kreeg na elk liedje applaus en was zichtbaar dankbaar hiervoor.

Hannah trok na enkele nummers de stoute schoenen aan en melde het publiek dat het volgende nummer eigenlijk een duet is maar niet weet of Rik dit nummer kent. Het publiek riep al snel om Rik Vinke die daarna sportief het podium betrad. Samen brachten ze het nummer “Calm after the storm” ondersteund met gitaarwerk van John die achter Rik aan het podium op ging. Het publiek was enthousiast en gaf een luid applaus voor deze spontane combinatie van artiesten.

 

Terugreis

Na dik drie uur genoten te hebben van deze gezellige middag vol van prachtige muziek namen we afscheid van Rik Vinke en gingen op huis aan. De terugweg was gelukkig zelfs zonder navigatie gemakkelijker te vinden dan de heen weg waardoor we na twee uur rijden thuis aankwamen. We kijken terug naar een geweldige middag met Rik Vinke, Wouter van Beek, John en Nienke en Hannah Schoonbeek en blijven deze artiesten volgen.

Rik bedankt voor de uitnodiging en veel succes in je carrière! 

Bekijk ook de website van Rik Vinke en luister naar hem op Spotify