Home » Change of Key

Change of Key

Tijdens een benefietconcert eind 2001 kwam Daniëlle in contact met Joop en Marijke de Jong van The Mary Kee Country Company. Spontaan werd die avond een gezamenlijk optreden gerealiseerd en daarna neemt de samenwerking onder de naam ‘Change of Key’ geleidelijk een vaste vorm aan. Het hartverwarmende stemgeluid van Daniëlle, de 3-stemmige harmony- zang, de diversiteit aan instrumenten, maakt het repertoire gevarieerd en een lust voor het oor. In de jaren die volgen wordt er keihard gesleuteld aan het repertoire van Change of Key en het bespelen van de diverse instrumenten. Mede door de veelvuldige optredens overal in het land krijgt dit trio steeds meer een eigen geluid.

Sinds haar vroege jeugd houdt Marijke al van het componeren en teksten schrijven. Door de prachtige stem van Daniëlle wordt dit vuurtje weer aangewakkerd en wordt heel voorzichtig gedacht aan het uitbrengen van een eigen CD. Ook Daniëlle wordt door dit virus aangestoken en er wordt volop geschreven en gecomponeerd.2007 In dit jaar komt Change of Key met haar eerste CD, ‘Home is Where My Heart is’. Dit album bevat 14 eigen composities en is opgenomen in Amerika door studio musici. De zangpartijen en enkele instrumentale toevoeging worden vastgelegd in de eigen homestudio. Tijdens het eerste weekend van september wordt het zilveren schijfje.

Change of Key maakt muziek met het hart!

Naast de ‘normale’optredens door het land vindt u hier een aantal hoogtepunten uit afgelopen jaren. De Canadese tour gemaakt in de omgeving van Toronto en Ottawa samen met de Canadese formatie The Good Brothers – het Bintang theater tijdens Tong Tong Fair in Den Haag – Diverse DCMA Gala’s – Floralia Festival – Starriders Gala’s – Spikker Festivals – Country weekend Torhout België e.v.a.

In 2010 begint het schrijversbloed toch weer te kriebelen en wordt er begonnen met het werken aan de tweede CD. Er ligt zoveel op de plank dat er besloten wordt om deze keer te gaan voor een dubbel CD. Ook nu vinden de opnames plaats in Amerika, samen met Tim Crouch die de arrangementen voor zijn rekening neemt. In de Homestudio wordt weer ingezongen en gemixt. Eind 2012 wordt de CD ‘When Music Calls My Name’ tijdens een weekend in Concordia Haastrecht gelanceerd. De kennismaking met deze locatie heeft mooie gevolgen. Sinds die tijd heeft Change of Key een vast honk voor haar Country Café. Naast alle optredens in het land heeft Change of Key iedere laatste zondag van de maanden waar een R in voorkomt, haar vaste stek in Concordia. In 2016 brengt het trio een single uit, als voorloper op de derde CD die ergens eind 2016, begin 2017 uit gaat komen. Kortom, de leden van dit trio zijn nog steeds volop bezig met dat wat hun passie is.

AWARDS

2008 – 5 DCMA Awards: Female singer, trio, album, song & instrumentalist
2009 & 2010 – Nominations for female-singer, trio, events & song
2011 – 3 DCMA Awards: Female singer, trio & event of the year (jubilee concert The Good Brothers CND)
2012 – 1 DCMA Award: Trio & nomination for female singer
2013 – 3 DCMA Awards: Daniëlle female singer, trio & very special, CD of the year, ‘When Music Calls My Name’!
2014 – 1 DCMA Award: Trio and nomination for female singer
2015 – 1 DCMA Award: For the 5th time trio of the year. Daniëlle & Joop nominations for female singer & instrumentalist
2015 – Marijke was inducted to the Dutch Hall of Fame Award 2015!!

 

Deze diashow vereist JavaScript.