Ted en Helen op de planken
Home » Country Duo Ted en Helen op de planken

Country Duo Ted en Helen op de planken

Het is zaterdag middag half 4 dat Coby en ik arriveren bij Het Oude Wapen. Fally (bij de meesten wel bekend is de uitbaatster van het Oude Wapen) is deze dag niet aanwezig en moeten wij er wat vroeger zijn om de toko te openen en de voorbereidingen doen voor de middag en avond. Fally is naar Menzenich (D) om de allerlaatste: (het laatste optreden was in Blijham afgelopen december) van Texas Renegade bij te wonen. Het weer is goed en al gauw zitten de eerste mensen op het terras, wat uit de wind en in het zonnetje goed toeven is. Al gauw gaat de praat over het voetbal van deze avond, waar we nu van weten dat we het daar beter niet over kunnen hebben, en over wat er te doen is in Blijham deze avond.

Ted en Helen op de planken

Ted en Helen op de plankenWe hebben het ook over deze country avond voor de Line Dancers met een duo op de planken die hun sporen op dit gebied al lang hebben verdiend. Het is echter de eerste keer voor Ted en Helen dat zij optreden in The Grand Old Weapon. Als er iets gaat gebeuren op het country gebied dan wordt het oude wapen toepasselijk omgetoverd. Ook het café gedeelte loopt lekker vol en al gauw is het een gezellige boel en zit de stemming er goed in. Veel mensen zitten te eten, waaronder ook Ted en Helen die inmiddels zijn gearriveerd en na een kop koffie begonnen waren aan het opbouwen. Samen met Alie en man genoten ze van het in hun ogen veel te grote schnitzel menu.

Om half zeven verschijnen ook de eerste gasten voor de show van vanavond en met de toezeggingen, die op sociale media zijn gedaan is de verwachting dan ook hoog gespannen en is er zelfs gevraagd om een complete rij tafels te reserveren , omdat ze met een hele grote groep zouden komen. De eerste gasten geven dan ook aan dat ze op tijd wilden zijn om toch maar een goed plekje te bemachtigen. Maar helaas het country publiek liet het deze keer afweten en voor een kleine 40 mensen begonnen Ted en Helen met hun optreden zo tegen de klok van half negen. Omdat de mensen vroegen om wat Line Dance muziek voordat de show begint, draaide ik het nummer ‘Give my love to rose’. Ik kreeg toen te horen kreeg dat dit het openingsnummer was van Ted en Helen is, sorry: een foutje van mijn kant, wat ik niet kon weten. Na de gasten en Ted en Helen welkom te hebben geheten door mijn persoontje begonnen ze hun optreden, maar met het nummer ‘Dixie Road’, gevold door een nummer van de Bellamy Brothers ‘Vertical expresion’, waarbij ik zelf altijd de link leg naar een zwoele nacht (een verticale expressie met een horizontaal verlangen).

Doorlopend applaus

De Line Dancers kwamen bij het duo Ted en Helen goed aan hun trekken en de dansvloer bleef dan ook goed bezocht, net als het applaus dat dit duo na ieder nummer dan ook terecht in ontvangst nam. Omdat zij (Ted en Helen) er van uit waren gegaan dat Fally er zou zijn, hadden zij speciaal voor haar het nummer ‘Silver wings” van Merle Haggard in de set list gezet. Net als meerdere nummers van Merle, daar het zo langzamerhand bij iedereen wel bekend is dat zij, net als meerdere mensen in H.O.W grote fan zijn van deze geweldenaar. Coby nam het nummer even op en via sociale media kon Fally alsnog genieten van dit nummer dat speciaal voor haar ten gehore is gebracht, daarvoor onze dank aan Ted en Helen!

Ook de tweede , derde en vierde set gaven een verscheidenheid van nummers, variërend van ‘Raised on love’ van Dick van Altena, ‘Closer’, ‘The hand that rocks the graddle’ etc. Ook verzoekjes werden er gezongen door dit duo en hun assortiment was bijna onuitputtelijk. Zo tegen de klok van enen gaven zij aan hun laatste nummer van dit optreden te spelen en bedankten ze het publiek. Hierna bedankte ik hun en het publiek bedankte hen ook. Het publiek waarvan nog bijna niemand de zaal had verlaten, gaven aan dat ze het geweldig naar hun zin hadden gehad. Ted en Helen konden niet zonder toegift het podium verlaten en na nog een nummer te hebben gezongen kwam er een einde aan deze gezellige avond met een heel goed duo. Aan Ted en Helen is af te zien dat zij al jaren in het vak zitten.

De klok een uurtje verder

Met de mededeling dat het optreden van 20 mei van Goldrush is gecanceld wegens het vertrekken van de drummer en bassist, maar dat deze avond word ingevuld door Indian Summer. Op 22 April is Mississippi en op 29 April is Reward hier aanwezig en iedereen moet er even rekening mee houden dat de klok een uurtje werd verzet. Iedereen keerde op Ted en Helen na tevreden huiswaarts. Niet dat Ted en Helen het niet naar hun zin hebben gehad, maar zij bleven overnachten in The Grand Old Weapon.

Meindert Koning
Fotos Luuk Pijl