Country Festival Oirschot
Home » Country Festival Oirschot 2017

Country Festival Oirschot 2017

Een weekend waar we ieder jaar naar uitkijken is het eerste weekend in augustus: het Country Festival in Oirschot. Het festival wordt georganiseerd door ondernemend Oirschot. Een super leuk festival dat elk jaar op het leuke idyllische pleintje onder de kerk in Oirschot gehouden wordt.

Country Festival Oirschot

Het festival op de Markt, onder het wakend oog van de Sint Petrus Basiliek, begint op zaterdagavond en de gezelligheid in het dorp is al vroeg in de middag te proeven. Veel festivalbezoekers komen alvast een kijkje nemen bij de opbouw op het festivalterrein om daarna op één van de vele terrasjes een drankje te nuttigen.

Het festivalterrein is ingedeeld met twee podia zodat de optredende artiesten elkaar constant kunnen afwisselen zonder oponthoud. Vóór het podium ligt de grote houten dansvloer, omringd door zitjes, eet- en drinkgelegenheden en diverse attributen voor de kleine bezoeker. De Markt ziet er gezellig uit!

Zaterdagavond barst het los!

Om exact 20.00 uur op zaterdagavond begon het optreden van Jambalaya (een superband uit Denemarken waar ik ontzettend van heb genoten), met als gastzangeres Laura van den Elzen, een top artiest! Het andere podium was deze avond voor Indian Summer, een geweldig enthousiaste groep met hart voor de muziek én voor de Line Dancers. De avond vloog om en moe maar voldaan zochten we om 00.30 uur onze slaapplaats op.

Nagenieten op zondag

De volgende morgen om 8.00 uur een vrolijke wake-up door het carillon van de Petrus Basiliek, ik word er altijd vrolijk van! Een lekkere rustige ochtend want pas om 14.00 uur begint de middageditie. Op ons gemakje ontbijten we dus en praten we in het zonnetje nog even na over de vorige avond.

‘s-Middags om 14.00 uur is het terrein al druk bezet, de muziek start met als eerste Cash on Delivery. Een top band samen met zangeres Pam McBeth, geweldig leuk om deze vrouw weer te horen, dat was jaren geleden. De tweede band deze middag was Route 55+ met o.a. Will Claese, ook een leuke groep die niet per se country muziek speelt maar…. de vloer stond de hele middag vol. Om 19.00 uur werd het evenement afgesloten, een  mooie tijd.

Geweldige organisatie en artiesten

De promotie en presentatie was in handen van Hans Boelens (Bullit) en Hans heeft dit prima gedaan. Geen langgerekte verhalen maar, straight to the Point en zo hoort het. Complimenten voor Hans en natuurlijk ook voor alle muzikanten die deze dagen tot een top weekend hebben gebracht. Dank aan de gemeente Oirschot voor de gastvrijheid en aan de ondernemers die dit super weekend mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk niet te vergeten alle vrijwilligers. We hopen volgend jaar opnieuw te kunnen genieten in het eerste weekend van augustus.

Voor nu zeg ik: houdoe en tot de volgende.