Home » Country Festival Scheveningen 2017

Country Festival Scheveningen 2017

Zondag 25 juni in de ochtend op weg naar Country Festival Scheveningen 2017 om een dagje te genieten van het Country Festival op de boulevard. Met de auto naar parking Hoornwijk in Rijswijk om van daaruit met tram 15 verder te reizen, kosten 6 euro voor een retourtje met de tram voor 2 personen incl. een parkeerkaart voor de hele dag! Voor dit geld kunt u in Scheveningen niet terecht. Wellicht een tip voor uw volgende bezoek?

Dansen op de Boulevard

Bij aankomst werd er al volop gedanst bij de Palace Promenade (onder het toeziend oog van Boeddha) op de verzoekjes die werden gedraaid door dj Fer. Eerst even alle bekenden groeten die we daar troffen en dan….op naar de live muziek want daar gaat ons hart naar uit. Onderweg nog even gekeken bij de non-country dansers, hier werd de muziek gedraaid door dj Daniël en ook hier was de dansvloer aardig bezet.

LIVE muziek

Het podium met live muziek was aan het eind van de boulevard bij het het Carlton Beach Hotel. Bij aankomst stond de dansvloer bomvol en op het podium was de altijd enthousiaste Martijn bezig met zijn eerste set. Wat een energie straalt die man uit, zo leuk om te zien en te voelen hoe één hij is met het publiek en de dansers. Helaas kondigde Martijn aan te stoppen met de optredens om meer tijd te hebben voor zijn gezin. Heel begrijpelijk maar ook heeeeel jammer.

Na Martijn was het de beurt aan Ted en Helen, een graag gezien duo dat de dansers met hun repertoire en enthousiasme altijd op de vloer weet te houden. Leuk om ook weer eens te kunnen luisteren (en dansen) op de muziek van Windfall, het was lang geleden dat ik hen voor het laatst heb gehoord. Vroeger hebben we vaak gedanst op hun muziek bij diverse festivals en dansgroepen.

Natuurlijk waren er weer veel bekenden waarmee gezellige praatjes werden gehouden en de diverse festivals werden doorgenomen. Van de workshops door Ria Vos en Wil Bos hebben we niets meegekregen: mijn voorkeur gaat uit naar dansen of babbelen.

Zon, wind, regen en gezelligheid

Ondanks de slechte weerberichten hebben we een prima dag gehad met veel wind, een beetje regen en met zelfs een zonnetje dat nog even om de hoek kwam kijken. Het reuzenrad is imposant maar, ik ga er niet in en Kniertje….. ze staat nog steeds in spanning te wachten op de schepen die terugkeren van hun reis. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag in Scheveningen met in ons achterhoofd de vraag: volgend jaar weer?

Voor nu zeg ik: houdoe en tot de volgende.