Home » Country Festival Westmalle

Country Festival Westmalle

Net over de grens in België wordt jaarlijks in het eerste weekend van juli de Braderij georganiseerd door ondernemend Westmalle. Onderdeel van dit evenement is het (gratis) Country Festival Westmalle dat dit jaar voor de 10e keer werd georganiseerd door Marc Bosmans, ondersteund door zijn vrouw Carin die tevens de presentatie van het festival in handen heeft. Het is een gezellig festival dat al op vrijdagavond begint en duurt tot zondagavond 18.00 uur.

Country Festival Westmalle

De Braderij (of jaarmarkt) wordt gehouden in het centrum van Westmalle op de langgerekte Antwerpsesteenweg. Zowel plaatselijke ondernemers als standhouders van buitenaf prijzen hun waren aan in een gemoedelijke sfeer. Nederland was vertegenwoordigd in de country sfeer met enkele standhouders.

Het Country evenement

Aan het eind van de braderij (of net zo je wilt aan het begin) vindt het country festival plaats op het gezellige plein bij eetcafé ‘In de Melkkit’. Tegenover de Melkkit staat het podium met daarvoor een grote houten dansvloer (150m), rondom staan zitjes onder partytenten dus, tussen het dansen door kun je (ook bij regen) lekker ontspannen luisteren naar de muziek én genieten van de gezellige sfeer. Natuurlijk onder het genot van een lekkere pint óf (nog lekkerder) een echte Westmalle.

Kledij in stijl en goede artiesten

Veel mensen zijn gekleed in Old West kledij en dát geeft een extra tintje en is de kers op de taart van een country evenement. Het is een geweldig leuke middag geworden: Westmalle bruiste onder de klanken van Eric Bear, Carin Care, Lucky Jordan en Robbie Masters, ieder voor zorgend voor een leuk stuk (dansbare) muziek en allemaal sfeermakers. Volgend jaar in het eerste weekend juli ben ik zeker één of meerdere dagen present in Westmalle en misschien…..kom ik u dan wel tegen: het is de moeite van een reisje zeker waard.

Voor nu zeg ik: houdoe en tot de volgende!