Home » Dak stort in tijdens Line Dance

Dak stort in tijdens Line Dance

De schrik zit er goed in bij de mensen die vrijdagmiddag in dienstencentrum De Bogerd in Gorinchem waren. Het dak boven de danszaal stortte onverwachts in. Op dat moment was een groep overwegend vrouwen bezig met line dancing. In die groep zijn de gewonden gevallen.

De schoonzussen Stanny en Corry Breeden waren net bezig met hun lievelingsdans. “Het ging heerlijk, we deden niks bijzonders en toen kwam opeens het dak naar beneden”, vertelt een van de twee. “Je kan wel stellen dat er paniek was. We waren met zo’n vijftien man. Mensen schreeuwden.”

Zeker één vrouw zat volgens de linedancers muurvast vast onder een balk. “Ze zat echt vast en schreeuwde dat mensen haar moesten optillen. Een paar mannen hebben de balk van haar afgetild”, vertelt Stanny.

De Bogerd 20160325-1

Trillen op m’n benen

Cees Stolk was aan het biljarten toen het dak instortte. “We stonden er vijf meter vandaan”, zegt Cees Stolk. “We hoorden kraken en ineens komt het hele dak naar beneden. Ik sta nog te trillen op mijn benen.”

Volgens Stolk stonden tien vrouwen aan de goede kant van de zaal. Zij zijn niet gewond geraakt.

 

Paniek

“Er was veel paniek. Je kon niets zien. We hebben er toen een paar uit de rommel gehaald, maar de vrouwen zeiden dat ‘er nog twee onder lagen’. Die heeft de brandweer eronder vandaan gehaald.”
Stolk snapt er niets van dat het gebouw zomaar kon instorten. “Zo’n oud gebouw is het nou ook weer niet. Het waren allemaal zware balken die naar beneden kwamen.”
 
De Bogerd 20160325-2