Home » Dansen in De Druiventros

Dansen in De Druiventros

Hotel De Druiventros in Berkel-Enschot zal bij de meeste lezers alleen bekend zijn van het RTL-programma ‘Herrie in de Druiventros’. Voor veel linedancers uit de wijde omgeving is deze locatie al jaren een ontmoetingsplaats om te komen dansen. Maandelijks wordt daar namelijk door de Stichting Country Promotion Tilburg (SCPT) een middag vrij dansen georganiseerd en sinds kort gebeurt dat in een volledig gerenoveerde zaal. Herman den Blijker en Meneer Reimers kregen het weliswaar niet voor elkaar om de renovatie van het hotel volledig naar hun hand te zetten, maar een feit is wél dat de eigenaren van De Druiventros de verouderde zaal flink hebben laten verbouwen. De aankleding van de zaal laat nog wel wat te wensen over, maar tijdens de dansmiddagen zorgt de SCPT er met vlaggen voor dat de omgeving van de dansvloer sfeervol is aangekleed.

 

Dansen in De Druiventros

Ondanks barre weersomstandigheden waren er op 10 december 2017 toch maar liefst 110 dansers naar Berkel-Enschot gekomen. ,,Dat valt mij zeker niet tegen met al die sneeuwbuien”, sprak bestuurslid Piet Pijnenburg van de SCPT met gepaste trots. ,,Normaal gesproken zijn er méér dan 150 en dan kunnen we de zaal ook nog wat groter maken door bijvoorbeeld één van de schuifwanden te openen.

Bij de gezellige dansmiddagen in Berkel-Enschot tref je niet alleen donateurs van de SCPT aan, maar vooral ook dansers van andere clubs. Zo waren er bijvoorbeeld mensen aanwezig van The Rodeo Dancers (Haaren/Gemonde), The Shining Hill Dancers (Breda), De Maja Dancers (Etten-Leur), The Flying Birds Country Dancers (Tilburg) en The K&G Country Dancers (Den Bosch). Zelfs een paar dansers van De Rijnmond Country Dancers (Pernis) hadden het slechte weer getrotseerd.

DJ Arthur, alias Arthur van Houten van The Rodeo Dancers, zorgde er voor dat de vloer goed bezet bleef.

Dansagenda De Druiventros

Op tweede kerstdag een kerstbal met diner, op 31 december een Oud- en Nieuwjaarsparty en in 2018 wordt er weer maandelijks een middag vrij dansen georganiseerd.
Nadere info te verkrijgen via: SCPT emailadres: info@scpt.nl of de SCPT website: www.scpt.nl

WALK IN LINE DANCE EVENT

Op zaterdag 3 maart 2018 organiseert de SCPT in De Druiventros een ‘Walk In Line Dance Event’ ten bate van het Nationaal Kanker Fonds. Een dansmarathon die zal duren van 10.00 uur in de ochtend tot 01.00 in de nacht. De totale opbrengst is voor het “Inloophuis voor kankerpatiënten Midden-Brabant”, gevestigd op het Wilhelminapark 29 te Tilburg.

De muziek zal worden verzorgd door “The 3 A’s”, namelijk DJ Arthur van The Rodeo Dancers, DJ Aad van de Shining Hill Dancers en DJ Ad van de K&G Country Dancers.