Home » DCM6

DCM6

Tags:

DCM6 is een 6-koppige Nederlands/Engelse band met professionele muzikanten en vocalisten. Zij hebben allen hun sporen ruimschoots verdiend binnen de Country- en Americana scene in Europa. DCM6, wat staat voor Devon Country Music, is in 2015 ontstaan uit de nog lopende theatershow; Southern Stars Theatre Company, die al ruim drie seizoenen is te vinden in de diverse theaters in de Benelux en daarbuiten.

DCM6 richt zich met name op de festivals en evenementen in Europa met een breed repertoire gericht op iedereen die de pure countrymuziek waardeert en diegenen die het countrygevoel nog moet gaan ontdekken. “Een betere mix van muzikaal talent, liefhebbers voor countrymuziek en gedreven personen die gezamenlijk de band DCM6 vormen, kunt u zich niet voorstellen.” Kortom; allemaal zeer ervaren en getalenteerde musici met de absolute passie om de echte Country feeling te delen met de hele wereld!

Met de Engelse lead singer Simon Burridge en de Nederlandse Antoinette Hommerson, brengt DCM6 een breed repertoire ten gehore inclusief prachtige duetten die mogelijk zijn vanwege de female en male leadzang.

Voor de dansers de juiste keuze en voor de kritische luisteraar een genot!

Van Devon naar Dutch!

Sinds half 2017 zijn de ambities en interesses binnen de band wat verschoven en is besloten om een nieuwe zanger aan te trekken die de vergaande e toekomstplannen van de band gestalte kan gaan geven en anderzijds lead singer Simon Burridge de ruimte te geven voor invulling van zijn carrière. Dit, om zodoende aan de hoge kwaliteitseisen te blijven voldoen die zowel muzikaal als qua performance aan een hedendaagse Country/Rock band wordt gesteld bij organisatoren en bezoekers van internationale festivals en evenementen.

Met lead zanger Richard Stoppelenburg als aanwinst, voorheen o.a. “The Lowlanders”, is DCM6 klaar voor de toekomst!

Nu Simon Burridge, afkomstig uit Devon England, wordt opgevolgd door Richard Stoppelenburg, zal ook de naam van de band een kleine wijziging ondergaan en heet daarmee voortaan voluit: 
Dutch Country Music 6.

Bezetting

Lead zang/entertainer: Richard Stoppelenburg (NL)
Lead zang/backing vocals/Rythm Guitar: Antoinette Hommerson (NL)
Lead guitar: Pepijn van Herk (NL)
Drums/ backing vocals: Aldwin van der Voort (NL)
Bass guitar/ backing vocals: Peter Zerner (NL)
Pedal steel guitar: Mitchell Berkeley (NL)

 

NOW THAT IS NOG EENS ECHTE COUNTRY!!!!!!!