Thijs Spit memorial Day
Home » De 7e Thijs Spit memorial Day wederom een groot succes

De 7e Thijs Spit memorial Day wederom een groot succes

De 7e Thijs Spit memorial Day tbv Beat Batten in Het oude Wapen in Blijham , wederom een groot succes!

Vrijdag 5 juni de dag dat Thijs 74 jaar zou zijn geworden begon om 20.00 de aftrap van de 7e TSMD. De zaal was goed gevuld en het weer werkte volledig mee. Eerst gloeiend heet en later noodweer. Maar dit mocht de pret niet drukken en na de opening door ondergetekende beet de band No You Don’t de spits af. No,… You Don’t speelt traditional country music vanaf de jaren ’50, Western-Swing en Honky Tonk, hoofdzakelijk uit Texas. Op hun repertoire staan songs van o.a.: Willie Nelson, Ray Price, Bob Wills, George Strait, Jack Ingram,The Cornell Hurd band, Darrell Mc.Call en eigen werk, geschreven door Ramblin’ Eddy.

Hierna was de beurt aan Krzysztof Groen uit Veendam, een nieuwe ster aan de country hemel . Deze jongen van pas 18 wist met nummers van Johny Cash en Don Williams , om maar een paar te noemen het publiek compleet te boeien en een daverend applaus viel hem dan ook ten deel. Nu was de formatie White Line Fever aan de beurt, Deze 7 koppige band, in het leven geroepen door Henk Heikamp speelt alleen maar nummers van Merle Haggard , omdat Thijs hier een groot fan van was. De avond werd ruim na twaalven afgesloten door No You Don’t.

Op de zaterdag begon het festival al om 16.00 uur met een optreden van Jurgen Brinker uit Duitsland. Hierna was de beurt aan Jannet Bodewes en CountryLine, die inmiddels zowel in Nederland als in het buitenland groots aan de weg timmeren. De prachtige klanken van Jannet en de professionele begeleiding van de band geeft aan dat zij zich kunnen mengen in de top van de country scene. Zij sloten dan ook af met het nummer Silver Wings.

Hierna was de beurt aan de plaatselijke matadors , Marco en Devie. Zij begeleiden zichzelf op gitaar en brengen een verscheidenheid aan nummers ten gehoor , en vooral de  nummers van Simon and Garfunkel doen het uitstekend. Hierna was de beurt aan Claes van der Ster , die inmiddels ook als een vaste gast mag worden beschouwd op de TSMD, met enkele covers en ook eigen werk liet hij het inmiddels in grote getale aanwezige publiek genieten  en ook hij werd beloond met een oorverdovend applaus. Na een kleine soundman break , het geluid werd zoals altijd weer verzorgd door Johan Koning en Gerard Dekens , die twee volle dagen belangeloos hun werk stonden te doen  met volledige overgave, en ieder artiest en band weet inmiddels de kwaliteiten van deze beide heren te waarderen en weten dat als zij er staan , alles tot in de puntjes word geregeld. Na nog een optreden van Jannet Bodewes en CountryLine was de beurt aan Tanetown. Ook deze band met alleen maar gelouterde artiesten spelen country rock met Edwin Jongedijk als zanger. Deze band speelde veel eigen nummers, oa van hun nieuwe cd die ze binnenkort gaan opnemen , maar ook oudere nummers van bv Steve Ear lThe Eagles, Elvis Presley, Johnny Cash, Bruce Springsteen, om maar eens een paar te noemen.

Tegen half 11 werd de cheque uitgereikt aan auteur en vader van twee dochters  Ruud Zuurman, zijn dochters hebben de stofwisselingsziekte Batten. Ik mocht hem de cheque met hierop het bedrag van 1600 euro overhandigen en de speech die Ruud hierbij hield deed menigeen een traantje doen wegpinken. Iedereen draagt dan ook de stichting beat batten een warm hart toe, Miranda , de dochter van Thijs zat bij de deur en verzorgde ook maar even de verkoop van de cd,s die de artiesten mee hadden genomen. Van iedere verkochte cd deed Miranda uit eigen zak een euro aan Beat Batten. Ook werden er armbandjes gemaakt en verkocht, ook hiervan ging een euro per verkocht armbandje naar Batten.

Hierna was de beurt aan onze aller Tessa Walraven met begeleiding van de band Texas Renegade. Tessa komt graag naar de TSMD in Blijham en het was vooral heel erg knap dat zij zonder te repeteren een 10 tal songs ten gehore bracht. Tessa is inmiddels een jaar gestopt met optreden om zich geheel te wijden aan haar studie. Maar speciaal voor de TSMD kwam zij toch helemaal uit Nijmegen naar Blijham . Het deed de fans dan ook heel goed toen zij de vertolking van Dolly Parton,s Coat of many colors ten gehore bracht. Ter afsluiting was de beurt aan Texas Renegade. De huisband van Het Oude Wapen deed dan ook menig country liefhebber sneller kloppen. Deze band mag met recht de top country band van Nederland worden genoemd en behoort ook tot de beste bands van Europa. Zaten ze vorige week nog in Zwitserland , de zondag moesten alweer naar Brabant voor een optreden. Met veel eigen werk en nummers van Dale Watson , Dwight Yoakam en niet te vergeten The Dance van Garth Brooks, wisten zij het publiek te boeien tot ver na enen. Nadat ik de band en iedereen die deze dag weer hun inzet hebben getoond had bedankt keerde  het publiek tevreden huiswaarts en het wachten is alweer op de volgende Thijs Spit memorialDay in Blijham.

Maar tot die tijd kunnen zij in ieder geval dit jaar nog genieten van Reward Country Band, No You Don’t, 2 dollar tuesday, Music Road Pilots en Texas Renegade Dit allemaal in The grand Old Weapon.

Meindert Koning

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Video’s