Home » De Catalaanse Line Dance stijl

De Catalaanse Line Dance stijl

Zoals vele Line dancers weten bestaan er meerdere Line Dance stijlen, maar niet iedereen heeft overal kennis mee mogen maken. Sinds jaar en dag kennen we de termen Country en Non-country Line Dance en dat laat niet veel aan de fantasie over. Deze namen zeggen meer iets over de muziek waarop gedanst wordt dan over de dansstijl.

2 country v4Een opkomende sub-stijl op country muziek is de Catalaanse Line Dance stijl. Deze voor het oog zeer aantrekkelijk dansstijl komt uit de noordelijke Spaanse provincie Catalonië, bekend om zijn prachtige hoofdstad Barcelona. De Catalaanse Line Dance stijl heeft zich als een olievlek verspreid langs de Middellandse zee over Frankrijk naar Italië en is nu in opmars naar de noordelijke Europese landen.

Western Experience houd de ontwikkelingen ook in de gaten en heeft de Nederlandse Line Dance Bond gevraagd om informatie over de Catalaanse dansstijl. De NLDB heeft Western Experience in contact gebracht met Lydia Hubers om een demonstratie van deze dansstijl te bespreken. Lydia Hubers geeft les in deze stijl en heeft connecties met Line Dance clubs in Nederland en Duitsland die deze stijl ook dansen. Uitkomst: “eind januari 2016 zal op het enorme evenement van Western Experience in de Brabant Hallen te Den Bosch u een demonstratie krijgen van deze dansstijl door de Line Dance groep 2 Country“. Zij zullen zowel op zaterdag als op zondag een demonstratie verzorgen van de Catalaanse Line Dance stijl.

Deze aanstekelijke stijl zorgt er al voor dat de NLDB regelmatig een mail krijg met de vraag waar er in de buurt deze stijl uitgelest wordt. Hieruit blijkt maar weer dat dit Spaanse virus ook in Nederland toe gaat slaan! Helaas moet ik vaak de vraag onbeantwoord laten omdat nog niet alle clubs aan de NLDB hebben laten weten of zij de Catalaanse Line Dance stijl uit lessen.

Daarom hier een groot verzoek!

Laat a.u.b. per mail weten aan de NLDB of uw club les geeft in de Catalaanse Line Dance stijl.
Uw toekomstige Catalaanse Line Dancers danken u daarvoor!

 

Video van een willekeurige Catalaanse dans op een evenement…

Voor de snelle kijker: de dans en muziek begint om 5:22 minuten….

 

5 reacties op “De Catalaanse Line Dance stijl”

  1. Ik vind dat het heerlijk is om met elkaar te dansen zoals iedereen dat wilt en zo hoort het ook. De een hou van klassiek en de ander van hardrock en ikzelf hou van alle soorten muziek als ik er heerlijk op kan dansen en onder de mensen kan zijn ben ik helemaal te vreden.en zo denken er heel heel veel mensen erover.

  2. Vind het helemaal geweldig…in deze manier van line dance zit alles wat je je kunt wensen. TEMPO..ALTIJD COUNTRYMUZIEK…VEEL GEZELLIGHEID..Dus ieder zijn eigen mening. Dit is die van mij en zoals ik weet die van heel veel line dancers.

    1. idd astrid ieder zijn zin breng ik ook niets op in,maar begrijp nu toch eens dat de echte country er onder lijd en zo de america stijl naar de kloten helpt eens zien over een paar jaar waar jullie staan met dat ketel muziek ik draai trouwens al over de twintig jaar mee in het country

  3. Wat een geweldige dans en diegene die daar niks aan vind bemoei je er dan niet mee laat de mensen zelf kiezen wat ze leuk vinden ik doe het ook al 18jaar en heb er totaal geen spijt van vind het schitterend om te doen,je bent onder de mensen heb plezier en blijf nog lekker fit ook.iedereen heeft recht op of om zijn mening te uiten maar iedereen kies ZELF wat hij in zijn leven doet en als deze mensen plezier hebben dan vind ik dit prima.ik vind het een grandioos idee wat ze daar in spanje doen.lekker door gaan met dansen blijf je fit en het maak je vrolijk.

  4. ben er volkomen tegen het is namaak country op eender welk evend dat deze muziek gespeeld word ben ik zo weg mij niet gezien leve de America stijl met dat Catalaans gedoe kan ik even goed in een Disco tent gaan zitten

Reacties zijn gesloten.