De Gong
Home » De Gong

De Gong

In Etten-Leur bevindt zich in de Trompetlaan het wijkgebouw DE GONG waar Line Dancers al jarenlang terecht kunnen om vrij te dansen of om lessen te volgen. Zo verzorgt Helen van Dongen (Vertical Expression Country Dancers) daar op vrijdagavond lessen Line Dance en op elke eerste zondagmiddag van de maand vrij dansen. Elke laatste zaterdagavond van de maand is er ook vrij dansen in DE GONG (Stijldans en Line Dance) en dit wordt al vele jaren op voortreffelijke wijze georganiseerd door Ineke Nelemans die daarbij wordt geholpen door haar man Ed.

Verbouwing van De Gong

Aangezien DE GONG op dit moment grondig wordt gerenoveerd en naar verwachting pas in januari weer zal worden geopend, hebben Ineke en Ed tijdelijk vervangende ruimte gevonden in het gebouw ‘Oude School de 4 Heemskinderen’ in Etten-Leur. Op zaterdag 28 oktober brachten mijn vrouw en ik daar met onze vrienden een bezoek. We werden vriendelijk welkom geheten door Ed terwijl Ineke al druk bezig was om bij de bar alles in orde te maken. Om 19.30 uur startte DJ Suus, alias Frans v.d. Wilk, de muziek met de Jim Reeves Waltz en de stemming zat er meteen goed in.

DJ Suus is op zaterdagavonden voor Ineke de vaste DJ en dit is niet zonder reden want de muziek van ‘Suus’ staat garant voor een heel gezellige avond! Op de dansvloer zorgde zijn partner Toos er voor dat er enthousiast werd meegedaan en als het nodig was hielp zij mee om iedereen in de juiste pas te houden. Toos is namelijk niet alleen zelf een fervent Line Dancer, maar op diverse plaatsen in Noord-Brabant helpt zij Line Dancers verder op weg. Met haar kennis en enthousiasme is zij een inspiratiebron voor iedereen die aan Line Dance wil meedoen.

De avond verliep gladjes. DJ Suus draaide op verzoek en met veel succes en hij wisselde Line Dance zo nu en dan af met een paar nummers waarop de stijldansers hun kunsten konden vertonen. Ed ging rond met koude en warme hapjes en Ineke pikte af en toe een dansje mee want behalve goed organiseren kan ze zelf ook goed meedoen.
We kijken terug op een zeer plezierige avond en dat zal ongetwijfeld nóg mooier kunnen worden als dit straks kan worden gecontinueerd in een prachtig gerenoveerd DE GONG.

AGENDA 2017:

  • Zaterdag 25 november, Oude School 4 Heemskinderen te Etten-Leur, aanvang 19.30 uur, entree 2,50. Afwisselend country line dance en stijldansen met DJ Suus.
  • Zondag 17 december, Café/zaal Het wapen van Schijf te Schijf, aanvang 13.30 uur, entree 2,50. Kerst Line Dance met DJ Suus en m.m.v. Conny Lee.