Home » Desray

Desray

In 1988 kreeg Desray dankzij de Soundmixshow van Henny Huisman voor het eerst landelijke bekendheid. Daarin vertolkte ze het nummer They don’t play our lovesong anymore van Anita Meyer. Na een overwinning in de voorronde wist ze hiermee de finale te behalen waar ze vervolgens derde werd. Deze finale zorgde ervoor dat het merendeel van de telefoonlijnen in Nederland die avond plat kwamen te liggen.

Na de Soundmixshow

Na de Soundmixshow vormde ze met rapper D-Rock (René Philips) het gezicht van de Nederlandse eurodancegroep 2 Brothers on the 4th Floor. De groep scoorde wereldwijd hits waaronder Never alone, Dreams, Come take my hand en One day. Daarnaast trad ze ook samen op met Anita Doth van 2 Unlimited en Linda Estelle van T-Spoon onder de naam Diva’s of Dance.

In 2000 was Desray deelneemster aan Big Brother VIPS. In 2012 nam ze deel aan de Talpa talentenshow The Winner is… van John de Mol, uitgezonden op SBS 6. Ze overwon de eerste ronde tegen Anita Heilker met 99-2, de tweede ronde tegen Dewi Pechler met 72-29 en de derde ronde tegen Lilian Day Jackson met 101-0. Met alle stemmen van de jury won Desray in de categorie “Professionals” en plaatste ze zich hiermee voor de live finale van 15 maart 2012. Op 13, 14 & 15 mei 2016 was Desray, als 2 Brothers on the 4th Floor, te gast bij De Toppers in de Amsterdam ArenA.

Back to here roots Country

Vanwege haar veelzijdigheid was het niet eenvoudig om een ​​bepaalde richting te vinden. Het duurde een paar jaar voordat Desray het gevonden had. “Ik wilde iets unieks toevoegen, een stijl die ik echt de mijne kon maken, één die ik kan zingen met passie en mijn hart.” Tijdens haar zoektocht ging ze terug naar haar roots, naar de muziek die haar ouders speelden terwijl ze een kind was: The Everly Brothers, Johnny Cash, Eric Clapton en The Eagles.

Maar Desray ging nog een stap verder en ging ook op zoek naar huidige artiesten. Wat ze vond was countryband Rascal Flatts een grote naam in de VS. Ze ontdekte echt vrouwelijke zangers zoals Martina McBride, Dolly Parton, Bonnie Raitt, Carrie Underwood, Sheryl Crow en Melissa Etheridge. Ze ontdekte ook de tv-serie Nashville, over de muziek in de serie zegt ze “Mooie liedjes, die een diepe snaar troffen. Dat is het soort muziek dat ik wil maken.

De stad Nashville bleek een goede plek om te beginnen. Daar vond ze schrijfpartners zoals de uit Ierland afkomstige Don Mescall die schreef voor artiesten als Sharon Corr (The Corrs), Ronan Keating en nogmaals Rascal Flatts. Ze nam een ​​duet op met Richie McDonald van de legendarische country-act Lonestar en werkte samen met de beroemde songwriter Tony Cornelissen in Nederland. Producer Patrick Drabe werd haar studio-bondgenoot: samen vormen ze de nieuwe muzikale stijl van Desray. Met goed resultaat, de eerste single “You Can Be Loved” is een perfect visitekaartje en een verleidelijke voorsmaak van het album dat in de maak is. Het nummer past niet alleen perfect, de boodschap in het nummer komt ook recht uit Desray’s hart.

You can be loved

“You Can Be Loved” gaat over de minderheden in onze samenleving en de mensen die voor hen zorgen, voor wie ik zoveel bewondering heb. Voor mij is het belangrijk om positieve gedachten in de wereld te brengen met mijn teksten. Ik schrijf en zing niet van woede, maar van liefde.” Om de nadruk te leggen op het idee, werd de video voor het lied opgenomen in De Cocon, een faciliteit voor daklozen in de Nederlandse stad Hilversum.

Het is slechts de eerste pagina uit een nieuw hoofdstuk in Desray’s boek. Stiekem droomt ze al van het spelen van festivals en uiteindelijk theaters waar ze zowel haar eigen liedjes als die van anderen die haar inspireren zingt. Krachtige songs, maar ook kleine en intieme nummers. “Ik wil het publiek kunnen zien, een band kunnen leggen met mensen. Deel een eerlijke en universele boodschap. Daar put ik mijn kracht uit, waardoor de cirkel compleet is.”

NASHVILLE NIGHT

In 2018 tourt Rachel in Nederland en zal ze optreden in de theater show NASHVILLE NIGHT. In de maanden september oktober en november zal ze in ruim 20 theaters te zien zijn. Hou dus onze agenda en de website www.desperado-mp.nl in de gaten.