Home » DJ Aad

DJ Aad

DJ AAD, artiestennaam van Aad Eikema (Den Helder, 28 december 1965, email: info@country-breda.nl), is in de regio Noord-Brabant een zeer gewaardeerde en veelgevraagde dj, die op vele clubavonden en evenementen te beluisteren is. Hij woont in Breda en is als dj vooral actief binnen een straal van ongeveer 75 km vanaf zijn woonplaats.

DJ Aad in het Turfschip

Ik ontmoette hem op Tweede Pinksterdag in de grote zaal van het Turfschip in Etten-Leur. De Maja Dansers uit Etten-Leur organiseerden daar namelijk een zeer druk bezochte middag vrij dansen. Ruim voor aanvang was de tafel naast de geluidsinstallatie van DJ Aad al bezaaid met briefjes met verzoeknummers. Met de accentueerstift in de hand vinkte hij eerst de nummers aan die door meerdere mensen waren aangevraagd zodat er in de eerste serie al voor bijna iedereen wat te dansen was. ,,Ik probeer zoveel mogelijk aan alle verzoekjes te voldoen”, sprak DJ Aad. ,,Maar als het druk is dan begrijpen mensen vaak niet dat ik op een middag of avond niet aan alle wensen kan voldoen, want ik kan in een uur maar ongeveer achttien nummers draaien en dan komt niet alles aan de beurt.”

Helemaal in zijn element en met gevoel voor humor praatte hij de nummers aan elkaar en hij was ook regelmatig op de dansvloer te vinden om een dansje mee te pikken. ,,Ja dat doe ik ook graag en ik geef ook drie keer per week dansles”, vervolgde hij. ,,Maandagavond in Breda, op donderdagochtend in Gilze bij de KBO (Katholieke Bond Ouderen) en op donderdagavond in Ulicoten.”

 

Traditie

Voorzitter Jack Mol van de Maja Dansers is ook zeer te spreken over DJ Aad: ,,Het is voor ons een traditie geworden om hier op Tweede Pinksterdag vrij dansen te organiseren en dan zorgt DJ Aad voor de muziek. Aad is een prima dj die waardering geniet van veel clubs en die ook nog eens betaalbaar is, zodat ook een kleinere club hem kan inhuren.” Voordat Jack zich weer onder zijn gasten begaf liet hij nog even weten wat Line Dance voor hem betekent: ,,Line Dance is geen sport en het is ook geen ontspanning. Het is inspanning met ontspanning. Gezelligheid voorop.”

Intussen had DJ Aad weer gezorgd voor een volle dansvloer met het nummer “I will be yours” van The Mavericks. ,,Dat is een prachtig nummer van hun nieuwe CD waar je zowel een singledans als een koppeldans op kunt doen”, besloot Aad glimlachend. Op 17 en 18 juni zal DJ Aad acte de présence geven op het 5e Country Festival in Schijf en op 22 en 23 juli draait hij op het Western Experience Summer Festival in Deurne (NL).