Home » Een dagje Spikker Country en Western festival te Zevenaar

Een dagje Spikker Country en Western festival te Zevenaar

Zaterdagochtend 6 augustus kijken we naar buiten en trekken de meest geschikte kleding aan. We gaan vandaag naar het Spikker Country en Western festival te Zevenaar. De weersvoorspellingen zijn redelijk, een enkele bui en verder de hele dag droog. We zijn er klaar voor en hebben een koeltas met broodjes en enkele waterflesjes klaar staan. Vanuit Den Haag is het toch ongeveer anderhalf uur rijden en daarom vertrekken we rond twaalf uur om op tijd aan te komen.

Het is alweer twee jaar geleden dat we op dit festival geweest zijn. Het Spikker Country en Western festival wordt gehouden in het centrum van Zevenaar. Het centrum is erg gezellig met leuke kleine straatjes en een leuk horeca-plein met restaurants, bars en een ijssalon. De organisatie van Spikker Country en Western festival kiest altijd goede muzikanten, daarom komen we graag naar dit festival. Ook in 2016 heeft de organisatie een geweldige keuze aan artiesten gemaakt. De ReWard countryband en Old Country Folks uit Duitsland zullen dit jaar zaterdag op het hoofdpodium optreden. Op de kleine podiums treden The Wieners en countryband Stoney op. Het belooft een geweldige dag te worden!

Onderweg naar Zevenaar

Voordat we in de auto stappen kijken we nog even naar de lucht en dat geeft ons hoop. Het heeft vroeg in de ochtend wel even geregend maar daar is het bij gebleven. Onderweg vanuit Den Haag richting Zevenaar betrekt de lucht regelmatig en rond Utrecht is er bijna geen blauwe lucht meer te zien. Ik wordt geattendeerd op de dreigende lucht die boven Maarn hangt en moet al snel mijn ruitenwissers aanzetten. De lichte regenval wordt al snel een stortbui en we hopen dat deze bui ons niet zal volgen. Een dik kwartier later rijden we de stortbui uit en kunnen we ons verder verheugen op het Spikker Country en Western festival te Zevenaar.

Zevenaar2016 (1)Binnen enkele minuten in de gemeente Zevenaar rond te rijden vinden we een geschikte parkeerplaats. Een oud vertrouwd gevoel bekruipt ons welke we vroeger vaak hadden als we met onze ouders naar een pretpark gingen. Na een paar minuten lopen vanaf de parkeerplaats lopen we langs het horeca-plein richting de muziek.

Een klein stukje verderop staat het eerste ‘kleine’ podium, we lopen ernaar toe. Aangekomen bij dit podium kietelen de zuivere klanken van gitaar, contrabas en drums mijn oren, wat een heerlijk geluid! The Wieners staan op het podium en spelen Rockabilly muziek, het is moeilijk stil te blijven staan maar ik doe mijn best omdat ik foto’s en een video aan het maken ben. Een relatief klein groepje Line Dancers hebben zichtbaar plezier en dansen de benen uit hun lijf op de muziek van The Wieners. De rockabilly band The Wieners zijn zeker het hoofdpodium meer dan waard! Wauw, het begint goed deze middag in Zevenaar welke verrassingen zullen er nog meer volgen?

ReWarD

We lopen twintig meter van het plein waar het hoofdpodium staat en het festival wordt door de spreker geopend. Countryband ReWarD staat op het podium en begint te spelen. Ik loop verder richting dansvloer en zoek een plekje waar we onze spullen kunnen neerzetten. Zo te zien had het in Zevenaar ook al even geregend omdat de stoelen enigszins nat waren. Voordat we konden gaan zitten kwam er al een allervriendelijkste man met een handdoek naar ons toe om de stoelen droog te maken. Prettig verbaasd keek ik toe hoe warm we onthaald werden op het plein in Zevenaar.

Zevenaar2016-muziekstadzevenaar (4)De muziek van ReWarD schalt over het plein en is wederom een prettige verrassing. Deze countryband komt LIVE veel beter over dan op YouTube en we genieten dan ook van hun optreden. Prachtige ballads en uptempo nummers wisselen elkaar af en de dansers genieten er zichtbaar van. Al snel komen we veel bekenden tegen en worden we ook door hun warm onthaald.

De eerste liedjes van ReWard zijn warm ontvangen door het aanwezige publiek en we voelen onverwacht enkele regendruppels op ons hoofd. Met enige angst kijken we naar boven, de stortbui die we onderweg op de auto hebben gekregen staat nog vers in ons geheugen… Al snel wordt deze lichte regenbui een stortbui en iedereen zoekt een schuilplaats op.

Ik trek mijn stoute schoenen aan en ga naar de plaatselijk drogisterij dertig meter verderop om een paraplu te kopen. Aangekomen in de drogisterij stromen de regendruppels van mijn overhemd die zijn uiterste best heeft gedaan om alle druppels te absorberen. Met mijn nieuwe paraplu loop ik terug naar de stoelen waar mijn gezelschap een droge plek heeft gevonden op de dansvloer. ReWarD speelt zo goed mogelijk door en sommige dansers wagen er ook onder deze omstandigheden nog een dansje aan. Blijkbaar heeft de bui ons toch gevolgd…. 

Pauze

In de pauze hebben we bij de plaatselijke Chinees gegeten en hadden uitzicht op het plein. Af en toe keken we toen de volgende band zijn apparatuur neergezet had en de PA afgestemd werd. DJ Danny neemt de leiding over en draait de meest bekende heerlijke Line Dance muziek. Snel gingen we terug naar de dansvloer waar DJ Danny ons verraste met een workshop van zijn nieuwe dans ‘Hold on me’, wat een heerlijk nummer is dat! Het is een verrassing van DJ Danny, heerlijke opzwepende muziek en daarop een lekker dansje. In de grote pauze tussen vijf en acht uur draaide DJ Danny de ‘Vogeltjesdans’, menige aanwezige keek verbaast met een glimlach richting Danny en de dansvloer alwaar vier personen spontaan de Vogeltjesdans gingen dansen. Heerlijk zo’n ongedwongen sfeer waar je met elkaar veel plezier beleefd.

Old Country Folks

In de avond treed een Duitse band op genaamd ‘Old Country Folks‘ en deze naam bleek goed uitgekozen. 😉 Mannen van vermoedelijk ouder dan zestig jaar spelen op het podium een groot repertoire aan country nummers. Met hun lange ervaring spelen ze de een na de andere bekende en minder bekende country nummers en de dansvloer wordt optimaal gebruikt. De keuze van de organisatie voor deze band was ook hier weer een goede keuze. Old Country Folks verzorgde een gezellige avond met veel afwisselende country muziek waarop veel gedanst werd. Helaas komt ook aan deze dag een einde. DJ Danny nam het wederom over van The Old country Folks en draaide nog enkele bekende dansen voordat het grote licht aan ging en we iedereen gedag gingen zeggen.

[mixvisor id=”57af38806076285a4827a478″ ]

Terug naar huis

Onderweg in de auto naar huis was het stil. Wat een geweldige dag was het… we hadden in de auto tijd nodig om dit allemaal te verwerken. Daarnaast waren onze stembanden van het luid meezingen of over de muziek heen praten niet helemaal ongeschonden gebleven. Ik klonk bijna als Joe Cocker in goede tijden. Half twee ‘s-nachts arriveren we thuis en zoeken we onze zachte kussens op alwaar we uiterst tevreden en met prachtige herinnering aan dit prachtige festival konden gaan slapen.