Home » Eerste single van Rik Vinke

Eerste single van Rik Vinke

Rik Vinke is een Nederlandse jongeman die al op jonge leeftijd met country muziek in aanraking kwam. Veel invloeden van onder andere Johnny Cash hebben hem gevormd tot wat Rik Vinke nu is. De video die gemaakt was aan de tuintafel heeft menig luisteraar doen verbazen. Als jongeman van 17 jaar zit hij daar met zijn gitaar in de hand en zijn prachtige en unieke country stem zingt uit volle borst.

Rik zingt Folsom Prison

Rik Vinke krijgt platencontract

Don't know why I miss you 2Enige tijd later heeft Rik zich professioneel gepresenteerd op internet met als resultaat dat hij ontdekt werd en in januari 2016 een platencontract kreeg bij Neo Music uit Emmen. Al vrij snel, op 21 maart 2016 verscheen zijn eerste uptempo country nummer “Don’t know why I miss you” als cd-single. Op deze singel spelen naast Rik Vinke (lead vocals), Nienke & John Geuzinge-Havinga (backing vocals), Robby springfield (pedal steel) en John Geuzinge-Havinga (alle andere muziekinstrumenten) mee. Op de cd-single staat naast de single “Don’t know why I miss you” ook een acoustic mix van dit nummer.

De singel is een heerlijk modern country nummer geschreven door Richard Page, waar veel aandacht aan besteed is. Zo heerlijk als het in het gehoor ligt komt ongetwijfeld door de stem van Rik Vinke met ondersteuning van geweldige muzikanten. De strakke bas- en drumpartij is een solide basis waarop niemand minder dan Robby “Rapid Fingers” Springfield hier prachtig invulling aan geeft op pedal steel. Deze single is een kleine vier minuten genot om naar te luisteren en vier minuten lol om op te dansen! De single overtreft mijn verwachtingen en daarom ben ik erg benieuwd naar het volledige album!

De single is bij de Neo Music shop te koop, ga HIER naar de shop.

Rik Vinke kunt u boeken voor evenementen, Line Dance feesten en overige gelegenheden. De Nederlandse Line Dance Bond zal deze ‘nieuwe’ professionele country artiest blijven volgen.

Marcel Vroon

Rik Vinke