Home » Eve McKing, een nieuwe country chick uit Nederland

Eve McKing, een nieuwe country chick uit Nederland

Carrie Underwood, The Band Perry en Miranda Lambert: in Amerika zijn ze supersterren en ze verkopen wekelijks stadions uit, geen tijd voor hen om Europa te bezoeken. Gelukkig heeft deze kant van de vijver Eve McKing!
Met haar heldere, krachtige stem weet ze hoe ze de harten van elk publiek kan winnen. In die plaatselijke pub of in een uitverkocht stadion. Eve McKing brengt een energieke combinatie van zingend pop, glamoureus land en woeste rock. Haar rechttoe rechtaan songteksten komen rechtstreeks op je af: “drie akkoorden en de waarheid is alles wat je nodig hebt”.

HET LEVEN VOOR EVE McKING

Eva is geboren in een gewoon gezin en groeit op het platteland op. Ze ontdekt en ontwikkelt de kracht van haar stem op jonge leeftijd door zo luid mogelijk te gillen tijdens de gevechten met haar twee oudere broers. Als de jongste van het gezin moet ze fel zijn om met de grote jongens te kunnen spelen, iets dat nooit is veranderd.
Eve is geboren als Yvon Mocking en begint op 21-jarige leeftijd professioneel te zingen. Op het podium kan ze haar energie delen met anderen en dat geeft haar alle adrenaline die ze nodig heeft in het leven. In 2011 begint ze met het schrijven van haar eigen songtekst, en als een 90-jarig kind dat opgroeide met het zingen van Alanis Morissette, Anouk en K’s Choice, vindt ze dat haar muziek veel gitaren moet bevatten. Met de hulp van producer George Konings neemt ze haar eerste 4 nummers op waarvan de drums zijn vastgelegd door Hans Eijkenaar (Anouk). In februari 2013 brengt Yvon haar eerste single “She Waits” uit, inclusief een video die ze single-handed produceert.
 
EERSTE EP & LIVE SHOWS

Langs een onverharde weg vindt ze 4 muzikale kerels en daarmee rockt ze op de podia van de Sugarfactory (Amsterdam), De Helling (Utrecht) en zelfs de legendarische Tivoli Oudegracht (Utrecht). Ze treedt ook twee keer op bij 3FM nationale radio. Na frequente verzoeken van haar fans over een album, publiceert Yvon op 25 september 2014 haar eerste EP “Get To Know Me” in een volgepakt EKKO in Utrecht, samengesteld in eigen beheer.
In 2015 speelt ze in tientallen bars en verschillende festivals zoals Willem’s Wondere Weiland en Koppelpop. Yvon’s hoogtepunt van 2015 is de supportshow voor de Nederlandse rockband Bløf voor een menigte van 2.000 mensen. In 2016 doet ze dat nog een keer maar dan als steun voor Guus Meeuwis.

NIEUWE INSPIRATIE

Eind 2015 wordt Yvon geïnspireerd door Amerikaanse pop en countrysongs van artiesten als Carrie Underwood en Miranda Lambert. Samen met de oudere countrysongs van Bonnie Raitt en Linda Ronstadt constateert ze dat de dynamiek en de rechttoe rechtaan songtekst van countrymuziek goed bij haar passen. Gert-Jan Stehouwer (Life’s Electric) en producer Robin van Loenen (Destine) helpen haar twee nieuwe singles op te nemen waarvan ” Roll with the punches ” in februari 2017 werd uitgebracht. Nieuwe muziek, nieuwe naam ………… Eve McKing is geboren. Slechts een week na de release wordt Eve gevraagd om live te spelen op de nationale radio 3FM (Giel Beelen OnStage) en Roll With The Punches wordt uitgezonden op Radio2 (Bert Haandrikman). Ze maakt het succes compleet met een energieke release show in Utrecht. 2018 brengt nieuwe muziek en Eve staat in het voorprogramma van de Canadese country-artiest Whitney Rose.
Eve McKing heeft meer dan 500 live shows gespeeld en is volhardend in het bereiken van haar doel: een van de weinige vrouwelijke artiesten te zijn die het Alpha-podium van het Lowlands Festival rockt …
 
Ga hier naar de website van Eve McKing