Home » Festival gereed voor weekend vol Western activiteiten

Festival gereed voor weekend vol Western activiteiten

Vrijdag werd er in de Brabanthallen in Den Bosch hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de 21e editie van de Western Experience. De stands van de grootste en gezelligste western markt van Europa werden opgebouwd door standhouders uit binnen- en buitenland, de paardenbak van een goede bodem voorzien waarop de western riding paarden hun spectaculaire kunsten zullen vertonen, de podia gebouwd voor de talloze bands die Country & Western muziek live ten gehore zullen brengen en de dansvloeren in gereedheid gebracht, waarop dit weekeinde duizenden line dancers naar hartenlust gezamenlijk zullen dansen.

 

WESTERN EXPERIENCE 2016 Western riding - barrel raceMet een vol programma met muziek, paarden en line dancen biedt dit allround Country & Western festival voor elk wat wils. Bands als de Music Road Pilots, Terry White Band, Pinchitos Caliente, Henry Smith Band, Smokey and the Bandits, Music Road Pilots, Country Café en de Indian Summer Countryband treden hier op. De Baroniehal is tijdens de Western Experience het centrum van alle paardenactiviteiten. Naast de western riding onderdelen als western trail, barrel race, pole bending en western horsemanship, vindt men hier op beide dagen demonstraties van Kodde Kudde (schapen drijven), spectaculaire demonstraties door Brabantse trekpaarden (2 ton trekkracht) en een demonstratie van de Spaanse veedrijvers Doma Vaqera. Voor de talrijke line dance fans biedt de Westen Experience de gelegenheid om te kijken of om zelf mee te doen. De Peelhal is vooral ‘dance & sing’ met onder meer live optredens van Shirley Ann, Jaimy Taylor, Kris Robyan en Martijn van der Kolk. In de Van Gogh Zaal komt het ‘Modern Country Café’ voor de moderne versie van het line dancen op muziek van DJ Fer. Onder de noemer ’Natives & Culture’ worden in de Diezehal optredens verzorgd door DJ Dan, de Native American show en door Barbara’s dancers in Motion.

 

Openingstijden

•              Zaterdag 23 januari 2016: 10:00 – 21:00 uur

•              Zondag 24 januari 2016: 10:00 – 18:00 uur

 

Voor actuele informatie over het programma, de line-up van artiesten en het bestellen van gunstig geprijsde toegangskaarten (tot 22-1 vrijdag 22:00 uur) in de voorverkoop kijk op www.westernexperience.com.