Home » Frank Jansen

Frank Jansen

Tags:

Frank Jansen werd geboren op 14 november 1964 te Steenbergen, zijn beroep is werkvoorbereider in de bouw, hij is getrouwd en vader van een zoon en dochter. Zijn grootste passie is gitaar spelen en Country Music, niet zo verwonderlijk aangezien zijn ouders grote fans zijn van Johnny Cash en hij deze muziek met de paplepel binnen kreeg. Frank Jansen zijn favoriete artiesten zijn: Johnny Cash, Merle Haggard, Marty Robbins, Alan Jackson, Garth Brooks, Alison Krauss en Dwight Yoakam.

Van zijn 13e tot zijn 15e woonde hij met zijn familie in Tanzania, daar leerde hij gitaar spelen en werd de Engelse taal machtig. Tot 1994 was muziek zijn hobby, daarna is Frank gitaarlessen gaan volgen en veel tijd in de muziek gaan stoppen om iets in de Country scene te kunnen gaan betekenen. Dat zelfde jaar heeft hij een tape uitgebracht met als titel “From the heart” met een aantal covers plus een aantal eigen songs en is hier de lokale omroepen mee afgegaan.

No. 1 in de Europe Top 100

J. Vergouwen van de W.R.O. stuurde enkele van deze tapes naar “Indie Labels” in Amerika. Als gevolg hiervan kwam er een uitnodiging om op het label van Bob Grady Records een radio sampler op te nemen, de keuze viel op het nummer “The heart that you own” van Dwight Yoakam.  Dit nummer werd zo goed ontvangen dat het 3 maanden op nummer 1 heeft gestaan in de “Europe Top 100 Variety Indie Charts”, er werd een 2e single opgenomen, ditmaal een nummer van Bob Grady, “Your a phonecall that I need to make”, ook deze single heeft 3 maanden op nr. 1 gestaan. Het was overigens de eerste keer dat een Europeaan op nummer 1 één stond in deze charts.

Na deze goede resultaten werd besloten om een album op te nemen in Nashville Tennessee. Half november 1996 werd Frank’s droom werkelijkheid en vertrok hij naar Amerika om zijn cd op te nemen met topmuzikanten zoals John Hughey (steeler van Vince Gill), Mike Baker en David Russel, de fiddler van Boxcar Willie. De cd is inmiddels op de markt verschenen in maart 1997 en werd in april 1998 gekozen tot album van het jaar in Nederland, ook heeft Frank enkele prijzen gewonnen op songcontests.

 Onderstaand een paar hoogtepunten uit diverse jaren:

1997

* Tv optreden Veronica’s Western Experience
* Tv optreden Dortmund “Ofener Canal”
* Interview Radio Noordzee ( Cor van Eijk )
* Optreden Dutch Award Gala
* Optreden Vimmerby Zweden
* Optreden Floralia + tv opnamen gemaakt door de KRO, uitgezonden door Markant Nederland
* Cd van de maand bij de KRO + optreden Country Corner Live
* Optreden D.C.M.A., promodag
* Fanfair Sinsheim Duitsland

1998

* Minitour Engeland en Zweden
* Gram Award voor album van het jaar, 4 nominaties European C.M.A.
* Optreden Award Gala

1999

* Optreden Country Corner KRO
* Optreden Award Gala
* Tournee Engeland, 7 optredens
* Nieuw album, “My way or the highway”
* Smashplay single, “If you ever need a fool”, bij Country FM
* Album van de week bij Omroep Brabant, radio Noord en Omroep Zeeland
* Optreden Floralia met C.O.D.

2000

* Vier nominaties voor Poll Gala
* Award voor Dutch Song of the year, “If you ever need a fool”
* Tournee Engeland
* Optreden Poll Gala
* Twee nominaties Europese CMA
* Award voor “album van het jaar”, Europese CMA
* Optreden Floralia met Calyx

De jaren daarna wordt het rijtje alleen langer en komen er meer optredens bij in het buitenland. In 2005 komt zijn cd uit met nummers van Marty Robbins en gaat hij optreden met de Frank Jansen Band. Eind 2009 is Frank uit de band gegaan en deze is met een nieuwe zanger verder gegaan onder de naam Ashville.

Kijk voor meer informatie op de website van Frank Jansen