Home » Happy Feet Dancers uit Utrecht

Happy Feet Dancers uit Utrecht

Even voorstellen: Rien Tomassen van Line dance school Happy Feet dancers Utrecht.

Happy Feet DancersSamen met mijn vrouw Ciska hebben we op 3 november 2011 officieel onze dansschool opgericht. Onze naam Happy Feet dancers Utrecht is tot stand gekomen uit een namen wedstrijd die we hebben gehouden onder onze leden. Door mijn vrouw ben ik in aanraking gekomen met het line dance, ik dacht aanvankelijk dat is niets voor mij. Na afloop van de eerste les moest ik bekennen dat ik het toch wel leuk vond, daarna ging het heel snel.

Een nicht heeft, naast het wekelijks bezoeken van de dansclub, mij de fijne kneepjes van het line dance bijgebracht, mede daardoor heb ik binnen korte tijd veel geleerd. Op een gegeven moment ben ik les gaan geven bij een dansschool. Na een paar jaar dacht ik, ik kan net zo goed zelf een school oprichten en ben ik aan de slag gegaan om mijn diploma te halen. Inmiddels geef ik alweer 10 jaar met veel plezier les op alle niveaus. In 2006 heb ik de Country Dance Award gewonnen van Nederland en Belgie, en stond ik met de trofee in het blad CDN.

Happy Feet DancersWe geven les op maandag en woensdagavond op twee locaties in Utrecht, in de Amaliadwarsstraat en in Leidse Rijn. Het repertoire bestaat voor 80% uit country, onze leden stellen dat erg op prijs. We genieten elke week van de gezellige dansavonden en bij tijd en wijle is het een dolle boel!. We hebben leden van alle leeftijdsgroepen, van diverse niveaus, iedereen heeft respect voor elkaar en voor zijn of haar niveau. Daarnaast verzorgen we workshops en hebben we een demogroep.

Naast de vaste dansavonden hebben een aantal vrije dansavonden, waar we regelmatig mensen uitnodigen om een workshop te geven of een optreden te verzorgen. Zo hebben we Adrie Bredewoud op bezoek gehad, John Warnars en heeft Little Montana bij ons opgetreden. Ook organiseren we ieder jaar een top 20 avond, onze leden vullen hun eigen top 3 in en na het tellen van de stemmen is de top 20 een feit. Jaarlijks organiseren een aantal leden een dagje uit,  vieren we met elkaar het  kerstfeest en sluiten we het seizoen af met een grote barbecue-avond. Op veel van deze avonden zijn introducés welkom!

Dit is in een notendop het verhaal van onze club en het ontstaan er van. En ik; Rien ben super trots op mijn cluppie!!

Voor meer informatie en foto’s nodig ik jullie  graag uit voor een bezoek aan onze website Happy Feet Dancers Utrecht

Happy Feet Dancers

 


 

De clubs die in de schijnwerpers staan vertellen over hun verleden tot heden met mogelijk leuke opmerkelijke gebeurtenissen uit het verleden.

Hierbij daag ik u uit om ook over uw club een leuk artikel te schrijven. U zult zich afvragen “wat kan ik vertellen dan?”.  Dat is niet zo moeilijk als je er even voor gaat zitten. Ik zal een aantal punten benoemen en dan komt het verhaal vanzelf.

  • Hoe, wie en wanneer is de club begonnen
  • Wie is de instructeur en wat is zijn of haar verleden met Line Dance
  • Hoeveel mensen zitten er ongeveer op uw club
  • Zijn er leuke of opvallende dingen gebeurd in het verleden?
  • Optreden van een bekende artiest, speciale aangelegenheden zoals trouwerijen enzovoorts lachwekkende situaties die zich voor gedaan hebben, noem het maar op!
  • Heeft uw club een periodieke vrije dansavond? Maak dit dan ter promotie bekend
  • Alle overige onderwerpen gerelateerd aan uw club of Line Dance zijn ook welkom  

Ik hoop dat u dit ook een leuk idee vindt en genoeg motivatie zult hebben om een leuk stukje te schrijven en mogelijk afbeeldingen ter illustratie bij te voegen. De website van de Nederlandse Line Dance Bond zal uw artikel prominent en zo spoedig mogelijk plaatsen. Stuur uw verhaal per mail op naar de NLDB.  

Groetjes, Marcel Vroon NLDB