Home » Hemelvaartsdag bij The 7 Hills Dancers

Hemelvaartsdag bij The 7 Hills Dancers

Hemelvaartsdag valt in 2016 samen met Bevrijdingsdag op 5 mei. Door het land zijn er veel evenementen op deze dag zo ook in Standdaarbuiten in Noord-Brabant. Omdat we hier nog niet eerder geweest zijn is onze keuze op dit evenement bij The 7 Hills Dancers gevallen. 

Het Line Dance feest begon om 13 uur in een grote tent achter ‘t Sandt aan de Timberwolfstraat te Standdaarbuiten. Aangekomen op de locatie ben ik prettig verrast door de hele entourage. Een grote tent met veel tafels en stoelen op een houten vloer alwaar de helft van de tent gereserveerd als dansvloer. DJ Aad staat achter zijn laptop en verzorgt (onder het toeziend oog van de Texas Ranger) bijzonder goed de muziek. De Line Dancers kunnen zeer vaak en regelmatig de vloer op en de stemming is daarom ook geweldig. Na enige tijd worden de gasten getrakteerd op een demo van The 7 Hill Dancers die werkelijk prachtig traditioneel uitgedost waren. Zij kregen na de demo dan ook een geweldig applaus.

Opvallend maar niet geheel verrassend was het feit dat er regelmatig partnerdansen gedraaid werden. Oude bekenden van mij, Pol en Marian wonen nu enige tijd hier in de buurt en geven sinds kort les in partnerdansen. Het is fijn om te horen dat ze (zoals te verwachten) daar succes in hebben.

Geheel onverwacht stond daar ineens Frans Fontijn van het radio programma Country style van RTVM naast me. Frans verzorgd de uitzending elke zondag tussen 17 en 19 uur. Country muziek afgewisseld met interviews staat er elke week op het programma. Frans had me al benaderd voor een interview en zag me in Standdaarbuiten tussen de gasten zitten. We hebben kennis gemaakt en het over Country muziek en Line Dancen gehad. Binnen redelijke tijd zal ik door hem geïnterviewd worden in zijn programma. Ik heb naast Frans ook veel bekenden gezien en gesproken maar helaas was de middag te kort om met iedereen kennis te maken.

Aan alles komt een einde en zo ook aan deze uiterst gezellige en goed georganiseerde middag bij The 7 Hill Dancers. Om 18 uur was de middag voorbij en gingen we met een fijn gevoel terug richting huis. 

7 Hill Dancers, hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende keer!

Marcel Vroon
Nederlandse Line Dance Bond