Home » Ilse DeLange krijgt rol in Nashville

Ilse DeLange krijgt rol in Nashville

Ilse DeLange krijgt een rol in de internationale successerie Nashville. Onze eigen country-ster zal in het zesde seizoen te zien zijn. De serie verhaalt over fictieve country-muzikanten in de hoofdstad van het genre; Nashville, Tennessee. De eerste uitzending werd in 2012 al door meer dan acht miljoen Amerikanen bekeken. Grootheden als Steven Tyler (Aerosmith), Elton John en Christina Aguilera gingen DeLange voor. Wordt dit de Amerikaanse doorbraak van Ilse Delange?

Ilse DeLange: Wat moet ik doen?

Ilse kwam zelf met het idee. “Ik zat hier gewoon thuis op de bank en ik haal me wel eens wat in de kop. Toen dacht ik ineens: ik moet gewoon in die serie. Toen dacht ik: wie ken ik die iemand kent die een buurvrouw heeft die dan ook weer iemand kent dichtbij het vuur?” De netwerktechniek van DeLange wierp haar vruchten af toen ze in contact kwam met muzikant T Bone Burnett. “Ik zei tegen hem: ‘Wat moet ik nou nog doen om hier aan de bak te komen? Misschien moet ik wel auditie doen voor die serie Nashville!’ Niet wetende dat zijn vrouw Callie Khouri die hele serie bedacht heeft.”

Ilse DeLange: Wat moet ik zeggen?

Toch was de samenwerking met Khouri niet direct geregeld. DeLange zag al meerdere ontmoetingen met de producer geannuleerd worden. “Maar op de dag dat ik naar huis zou vliegen kreeg ik ineens een berichtje dat ze kon ontbijten.” Ilse was ‘stront nerveus’ voor het gesprek. “Ik dacht: ‘wat moet ik nou vragen, wat moet ik zeggen?’ Mijn twintigjarige geschiedenis met Nashville kwam er uitgerold. Zij was erg koel en zei ‘I totally get it’.” Ilse gaat een coach van een talentenjacht spelen in het laatste seizoen van de serie. De zangeres speelt in zeker vier afleveringen, met een mogelijke uitloop naar zeven. DeLange gaat naast acteren ook zingen in de serie, al weet ze niet of het eigen repertoire is of dat van iemand anders. Ze vliegt zondag 10 december 2017 naar Nashville om met de opnames te starten.

BRON: De Wereld Draait Door & NewCountry.nl