Home » Indian Summer

Indian Summer

Tags:

Indian Summer is een countryband, die in 1996 is opgericht door Johan Tool (overleden 2007) en Wim Smit, met de bedoeling om country-line-dansers en luisteraars te laten genieten.

Wij hopen met de nieuwe formatie nog vele jaren muziek te maken, waar mensen van kunnen genieten en op kunnen (line)dansen. En zo het bestaan van Indian Summer voort te zetten.

In 2016 vieren wij ons 20-jarig bestaan!

Trudy (solo-zangeres)

Begonnen als solo-zangeres en toerende door het hele land, verlangde ik diep in mijn hart toch naar de country. Nadat ik op Country Line Dance ben gegaan, kwam ik in contact met Indian Summer. Eindelijk iets waar ik mijn hart en ziel kon inbrengen. Als linedance-fanaat
hoop ik dat ik kan bijdragen dat de band vooral dansbare countrymuziek zal
blijven spelen.

Bas (drums en zang)

Ik ben Bas Cornelissen, geboren in 1980. Ik ben al vroeg begonnen met muziek. Eerste jaren toetsen gespeeld, en les gehad. Later gitaar en basgitaar leren spelen, gevolgd door zingen en drummen. Diverse bands en genres gespeeld.

In 2005 begonnen bij Indian Summer als drummer, en later wat backingvocals er bij gaan doen, tot ik een paar jaar later wat nummers lead zong.

Na het vertrek van één van de leadzangers een paar jaar terug doe ik nu samen met Trudy de volledige leadzang in de band. En een enkele keer kan ik tijdens optredens toetsen/gitaar spelen. Die afwisseling is erg leuk! Ook voor het publiek.

Sinds 1995 loop ik inmiddels rond in de country wereld en het bevalt me nog erg goed, en ik hoop nog een lange tijd met deze fijne formatie te mogen optreden!

Job (basgitaar)

Ik ben Job de Jong, 47 jaar oud. Ik heb in de volgende bands gezeten: Fake That, Top 100 coverband, Mainstream Rock Coverband, The Fuse.
Nu ben ik toevallig in de country beland en vind het hartstikke leuk.

Erwin (gitaar, keyboard, zang)

Erwin’s passie voor gitaar is begonnen op zijn 7e jaar, eerst klassiek, maar na 4 jaar kocht hij zijn eerste elektrische gitaar en richtte hij zijn eerste bandje/duo The Flashlights op. Na wat nummers van de Stones en Beatles begonnen ze toch aan wat eigen nummers (We are the Flashlights, In Slowmotion Over The Ocean).

Op zijn 16de richtte hij de cover country-rock formatie Rocking Mountens op samen met drummer/zanger Bas Cornelissen. Op zijn 18de werd Erwin gitarist van punk/metal/crunch formatie Sapient Pearwood die met schitterend eigen werk op verschillende podia hebben gestaan. Tegelijkertijd werd de band Poison Snake (later AMON-RE) opgericht door Erwin. Met deze band zijn de nummers Snake’s eye en NightRider geschreven, twee nummers met toch een
zeer aparte sound.

Invisible Sunrise

Op zijn 19de richtte hij samen met drummer Wilco van Pel de coverband/band Invisible Sunrise op (later Sudden). In deze band leerde Erwin de gitarist/zanger/componist Paul Boske kennen (waar hij nu nog steeds veel mee samen werkt) in deze band zijn de nummers One Step Away en Color of Me geschreven. Naast Sudden speelde Erwin ook nog in Locomotion, een R&B later meer rock coverband uit Heemskerk.

Op zijn 21ste richtte hij samen met Patrick de jong Mindfield op een coverband met grote plannen, met deze band staat Erwin nog steeds op diverse podia’s. Daarnaast heeft hij samen met zanger/componist Machiel Boon, Pieter de Groot en Bart Klomp de band Cubby joe opgericht. Deze band is nu niet meer actief.

Erwin houd zich momenteel bezig rock’n roll (JJ and the Fatcats) waar hij piano is gaan spelen wat hij nu pas een jaar doet en vind het super dat hij deel mag nemen in de Band Indian Summer waar hij zijn beide grote liefdes (piano en gitaar) kan bespelen .

Rudolf (leadgitaar)

Ik speel vanaf mijn 9de gitaar. Ik heb met veel plezier in de bands gespeeld zoals Bad Medicine, Mindfield en Outplay. Dit waren allemaal pop/rock cover bandjes. Nu speel ik ook in het akoestisch trio Melloos waar ik akoestisch gitaar speel en zing. Naast al het rocken luisterde ik al van jongs af aan naar country muziek omdat dit onder andere thuis gedraaid werd. Indian Summer is geen onbekende voor mij. Ik vind het dan ook heerlijk om nu met deze band country muziek te kunnen maken.

Indian SummerContact /Boekingen:

Voor boekingen of informatie kunt u bellen naar:

Trudy Kits (tevens management)
mobiel (0031) 6 38 74 54 94 of
telefoon (0031) 224 55 21 48
e-mail a.kits@hotmail.com
of p.kits@quicknet.nl