Home » Indian Summer speelt de sterren van de Hemel

Indian Summer speelt de sterren van de Hemel

Indian Summer speelt de sterren van de Hemel in The grand Old Weapon. Een echte Indian Summer duurt minimaal drie dagen, maar kan het ook wel eens twee weken volhouden, deze  Indian Summer kwam in het begin van de avond en duurde tot ver na middernacht.

De band die voor de eerste keer in het oude wapen speelde, en dit mede doordat Goldrush wegens personele zaken had afgezegd, gaf act de préséance op deze avond de 20e mei. Toen het bekend werd, dat GoldRush niet kon spelen, las ondergetekende op Facebook (wat is de wereld zonder Facebook) dat Indian Summer wel bereid was om deze avond op te vullen, wat zonder meer uitstekend geslaagd is. De bandleden arriveerden zo tegen zes uur en kwamen zuchten en proestend uit de auto , met de mededeling dat Blijham toch wel een heel end uit de richting lag. Ja er gaat niet boven Groningen hè.

Entree Indian Summer

Bij het binnen komen van de zaal sloeg de vermoeidheid al gauw om in tevredenheid over de entourage van Het Oude Wapen en kon het podium worden vol gezet met de instrumenten en geluidsapparatuur. De lampen konden in de auto blijven daar het podium beschikt over voldoende verlichting. Scheelt toch gauw weer een uurtje voor het op en afbouwen. Na een goede maaltijd te hebben genuttigd, wat nog gebruikelijk is in Blijham, kon tegen acht uur worden begonnen met de soundcheck. Waar het inmiddels aanwezige publiek, ook getuige van kon zijn. Tegen half negen begon ik het publiek en de band welkom te heten met de mededeling dat zij de plek in namen van Goldrush, wat uiteraard allang bekend was bij het publiek.

Hier is dan…

Na wat interne mededelingen begon ik met de aankondiging: geef ze een daverend applaus dames en heren hier is country Band Goldrush! Ja ik was kennelijk al zover geprogrammeerd voor deze avond, en ging hier dus compleet in de fout. Gelukkig was Trudy in de buurt (stond naast me) om me direct te corrigeren, en met een ter plekke verzonnen smoes wist ik me hier uit te redden. Uiteraard deed dit geen afbraak aan de avond (lol) en klonken de eerste klanken van Indian Summer door de inmiddels leuk gevulde zaal.

Met nummers als Make the wind blow, High Class lady en Old flames was de toon gezet. Iedereen , zowel de luisteraars als de danser konden de hele avond goed uit de voeten op de klanken van deze band. Trudy die met haar gevoelige stem menig hart wist te raken, en niet alleen zij maar ook nog drie andere bandleden, weten met hun stem de juiste toon neer te zetten en zo een avond neer te zetten met een grote verscheidenheid van Country muziek. Van gevoelige traditionele country nummers tot de wat ruigere country Rock en alles wat daar tussen zit. Ook de drummer Bas heeft net als Erwin en Rudie een geweldig stem geluid, moest alleen nog even wennen aan het feit dat er af en toe iemand met een video camera vlak voor zijn neus stond.

Spontaniteit

Het leuke van dit soort bands is dat niet alleen de set lijst word afgewerkt, maar dat ook ineens spontaan een song word ingezet, die ze dan voor het eerst spelen, wat uiteraard zeer gewaardeerd word door het publiek , dit werd dan ook beloont met een groot applaus.  Ver na middernacht en een medley van Dont be cruel, Bleu suede shoes en Johnny be good kwam er een einde aan deze geweldige avond, waar het publiek met volle teugen aan hun trekken kwam.

Na een dankwoord mijnerzijds en met de mededeling dat er op 2 en 3 Juni de Thijs Spit Memorial Days in Het oude wapen zijn, tbv Beat Batten en het verzoek om nog een toegift, waar uiteraard graag gehoor aan werd gegeven, wist Trudy het publiek massaal op de dansvloer te krijgen en de avond af te sluiten met de friendship Freeze. Al met al een geweldige avond voor het danspubliek , maar ook voor de luisteraars. Tot ziens op de TSMDays op 2 en 3 Juni!

Meindert Koning

Foto Gerard Dekens