Home » Jannet Bodewes

Jannet Bodewes

Tags:

jannet-close-upJannet Bodewes (spreek uit Bo-dee-wus) is een Nederlandse country singer/songwriter. Haar repertoire is pure country en countryrock met up tempo nummers en mooie ballads. Naast country evergreens van grootheden als Tammy Wynette, Loretta Lynn en Patsy Cline is Jannet Bodewes sinds de jaren negentig geïnspireerd door de moderne countrymuziek van Trisha Yearwood, Heather Myles en Shania Twain. Tegenwoordig schrijft Jannet Bodewes ook haar eigen nummers, heeft ze componisten en tekstschrijvers in Amerika en Engeland maar blijft daarbij trouw aan het pure country geluid.

Jannet Bodewes behaalt al jaren als country zangeres internationale prijzen. In 2011 won ze de eerste editie van de Country Music Euro Masters in Duitsland en produceerde in eigen beheer haar eerste solo cd “ Here I Am” . Het jaar werd een succes met het tekenen van een contract met Westwood Int. Records in Nashville (USA). In 2012 won Jannet de Tammy Wynette Tribute Award in Engeland en trad op met haar nieuwe begeleidingsband “ Countryline” tijdens nhet jaarlijkse gala van de Dutch Country Music Assosiation, won in oktober voor de tweede keer op rij de Country Music Euro Masters in Duitsland en won met haar band Countryline de tweede prijs in de bandcategorie. In 2013  is haar Nashville album uitgekomen in diverse landen in Europa en het 2de album staat gepland voor 2016. Jannet Bodewes & Countryline, promotors van countrymuziek in Europa, hebben inmiddels optreden gehad op de grote podia in Nederland, Engeland en Duitsland en ook voor de komende tijd staan er leuke dingen op de agenda.

Cariere

In 2011 besloot Jannet van haar jarenlange hobby een serieuze cariere te maken. Zij won glansrijk de eerste editie van de vernieuwde Country Music Euro Masters en werd ondekt door de Engelse songwriter Vic Holdroyd,die haar hielp met het realiseren van een mini album in eigen beheer en die op zijn beurt Nashville Producer Lonnie Ratliff attent maakte op deze Nederlandse dame met een prachtige country stem. In 2012 won Jannet opnieuw de Country Music Euro Masters en kreeg bovendien een award in Engeland voor haar Tammy Wynette Tribute Act!

Met haar unieke stemgeluid heeft Jannet een platencontract weten te bemachtigen bij een maatschappij in Nashville en werkt daar met producer/schrijver Lonnie Ratliff . De eerste cd – Hank & Patsy’s Ghost- is uitgebracht zomer 2013 en inmiddels zijn de opnames voor cd 2 in volle gang!

Dit is de laatste single, voorloper op het album dat BLUE DAYS gaat heten

Jannet treedt op in heel Europa zowel solo ( met orkestbanden) als met haar in 2012 gevormde begeleidingsband Countryline. Samen met Countryline heeft ze al op grote podia gestaan in o.a. Duitsland, Nederland en Denemarken.

ACOUSTIC!

Daarnaast is JB- acoustic Duo met Henkjan van der Hoek op gitaar en “The Highway Travelers ” , met een basisbezitting 2 gitaren en 2 stemmen en uitbreidingsmogelijkheid van o.a. Cajon.

Jannet Bodewes als solist of Jannet Bodewes met haar band Countryline spelen graag op uw volgende festival!
Voor meer info en boekingen kunt u mailen naar
hp54@hotmail.nl