Home » Jany Szabo

Jany Szabo

Tags:

Jany Szabo, een getalenteerde Zangeres uit Krimpen aan den IJssel, is geboren en getogen in Rotterdam. Ze bleek zich erg thuis te voelen in de muziek wat werd gestimuleerd door haar ouders.
Ze volgde gedurende een aantal jaren een zangstudie bij particuliere zangpedagogen omdat zij nog te jong was voor toelating op de muziekschool. Zij is begonnen met Italiaanse klassieke technieken, later is zij overgestapt naar moderne technieken.

Eerste single

Ook werd ze regelmatig ingezet als studiozangeres, wat haar ervaring ten goede kwam door de verscheidenheid aan producties.  Jany begon met muziek zoals Ballads, Reggae, Rock & Roll en Pop en natuurlijk Country. In eerste instantie met veel cover-werk later uitgebreid met speciaal voor haar geschreven composities. Haar eerste single “If You Weren’t Here” in 1981 werd gedraaid op de Hilversumse zenders en veel lokale stations. Dit was speciaal voor haar geschreven. Het was een bijzondere single omdat deze een dubbele A-kant heeft gekregen met ook het nummer ”Back in Trouble”

Awards

Door haar bijzondere stem en persoonlijkheid viel Jany op en lukte het om de aandacht van het Nederlandse Country publiek op zich te vestigen. Aan het begin van 1996 werd Jany Szabo drie maal genomineerd voor een “Graham Parsons Award” van het “Dutch Country Music Awards Gala”, als beste zangeres, meest belovende act en het beste Country-album van het jaar. Ze scoorde als nieuwkomer op alle fronten.

In 1997 heeft Jany 5 nominaties voor het “Dutch Country Music Awards Gala” in de wacht weten te slepen in de volgende categorieën:

  • Zangeres van het jaar 1996. 
  • Dutch country-song top 10, met “Silence ain’t Golden” van songwriters Joop en Marijke de 
  • Jong, welk ook op 80 stations in de USA is gepromoot en gedraaid.
  • Meest veelbelovende artieste. 
  • Dutch country album top 10, met “Here’s Jany”.
  • Zij werd uiteindelijk “ZANGERES VAN HET JAAR 1996” en werd beloond met de “GRAM PARSONS AWARD” tijdens het “DUTCH COUNTRY MUSIC AWARD GALA” 

In 1998 heeft Jany weer drie nominaties, te weten: 

  • Dutch country-song top 10, met “Louisiana South” van songwriter Sandra Vanreys 
  • Voor de tweede maal beloond met een ” Gram Parsons Award ” als ” zangeres van het jaar  1997″ tijdens het “dutch country music award gala” in “Theater De Lampegiet” in Veenendaal. 

Na een lange periode van afwezigheid is Jany Szabo in 2016 langzaamaan weer begonnen aan haar comeback in de country-scene.

Ga voor meer informatie naar de website van Jany Szabo

 

Deze diashow vereist JavaScript.