Home » Krzysztof Groen

Krzysztof Groen

Tags:

Nederland kent veel country artiesten en één daarvan is Krzysztof Groen geboren op 02-09-1996, wonend in Veendam (Groningen). Krzysztof speelt vanaf zijn twaalfde jaar gitaar en niet veel later op zijn dertiende jaar begon hij er ook bij te zingen. In zijn zangstijl zijn sterk invloeden te horen van Johnny Cash. Zijn repertoire van Country music bestaat uit nummers van o.a. Johnny Cash , John Denver, Willie Nelson , Josh Turner , Blake Shelton etc.

Deze diashow vereist JavaScript.

Little Cash

Sinds februari 2015 is hij ook de frontman van de band Little Cash. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er dan alleen muziek van ‘the man in black’ gespeeld. De band bestaat uit Slaggitarist Michel Scheltema en bassist Johan Kramer uit Bolsward (Friesland) en drummer Robbert Meinders uit Winschoten (Groningen).

Repertoire

Eigen repertoire speelt Krzysztof Groen (nog) niet en ook een professioneel management ontbreekt. “Daar is hij nog niet aan toe”, vindt vader Abel, die zijn zoon naar alle optredens rijdt. “Je merkt wel aan alles dat er steeds meer belangstelling voor Krzysztof komt. Dick van Altena bijvoorbeeld, de frontman van de Major Dundee Band, wil hem graag een keertje live horen. Zijn laatste cd Long Black Train die in 2015 door Arnoud van der Laan van Audio Productions is geproduceerd zijn exemplaren naar Amerika en Noorwegen gegaan. Het gaat mooi zo.”

‘Hurt’ en ‘Folsom Prison Blues’ zijn de favoriete nummers van de nieuwe Johnny Cash, die het onzin vindt dat countrymuziek alleen maar voor oudere mensen is. “Tijdens mijn optredens is er juist veel jeugd en die gaan dan ook uit hun dak. Er is nog steeds voldoende publiek voor deze muziekstijl.” Regelmatig speelt Krzysztof dan ook op Countryfestivals in Nederland, zowel met de band Little Cash maar ook solo.

Krzysztof heeft twee CD’ s onder eigen beheer uitgebracht:

  • 2013 – CD titel First Time (Covers van John Denver)
  • 2015 – CD titel Long Black Train (Covers van Johnny Cash, Don Williams, Waylon Jennings etc.)

 

Wilt U meer informatie? U kunt Krzysztof Groen vinden op Facebook, You Tube en binnenkort ook op eigen website

https://www.youtube.com/watch?v=YlitJ7y-erM https://www.youtube.com/watch?v=9O-u8GuWQAg