Home » Line Dance Battle

Line Dance Battle

Zoals u waarschijnlijk wel weet heb ik de website van de Nederlandse Line Dance Bond opgezet ter promotie van de Line Dance. Om Line Dancing populairder te maken moeten we deze prachtige hobby professioneel presenteren en duidelijk laten zien dat wij daar veel plezier aan beleven. Door het succes van een workshop die we onlangs gegeven hebben wil ik dit met u delen. Dit blijkt een goede promotie te zijn voor het Line Dansen en mogelijk heeft u er ook iets aan.

De workshop 

Enige tijd geleden kreeg Line Dance club Take It Easy een verzoek om een workshop bij een school in de buurt te verzorgen. De workshop was voor docenten van een grote middelbare school. De docenten worden in twee groepen gesplitst omdat er een nieuwe locatie bijkomt en de helft van de docenten daarheen gaat verhuizen. Gelijk dacht ik aan een Line Dance Battle tussen deze twee groepen!

Dit idee werd positief ontvangen en mijn vrouw Georgia ging samen met haar vriendin Linda aan de slag om een Line Dance te maken die ook door onervaren dansers te begrijpen is. De dans moet leuk, afwisselend en uitdagend zijn. Met medewerking van de Line Dancers van haar eigen club (die opbouwende kritiek hadden) werd de dans die gemaakt was uiteindelijk door iedereen goed gekeurd. Nu was het aan mij als DJ om de juiste muziek daarbij te zoeken. Na enige omzwervingen en zoeken naar het juiste nummer kwam ik uit bij een Nederlandse top band The Music Road Pilots. Zij hadden de ideale nummers in hun repertoire, zowel een langzaam nummer als een sneller nummer in het juiste tempo voor deze dans. 

Deze diashow vereist JavaScript.

De uitvoering

Aangekomen op locatie liep het programma van de avond iets uit waardoor we alvast de sfeer konden proeven. Ik sloot mijn laptop aan op de aanwezige apparatuur en de Battle kon beginnen. De stemming zat er al meteen goed in en op de aanstekelijke muziek van The Music Road Pilots begonnen de aanwezigen gelijk op eigen wijze te dansen. Ik draaide de muziek zachtjes weg want de les kon beginnen. Georgia en Linda hebben de dans uitgelegd en voorgedaan. De kersverse dansers probeerden de stappen na te doen en tot onze verbazing pakten zij het heel snel op.

Nadat iedereen de dans geleerd had werd deze nog eens gedraaid voor de hele groep zodat de dans er goed in zat. Georgia liet de groep zichzelf opsplitsen zodat we twee groepen docenten hadden. Alle docenten en aanwezigen die aan de kant stonden werden als jury benoemd en vervolgens mochten ze zelf bepalen wie van hun groep de beste zes waren. De twee groepen die overbleven werden tegenover elkaar gezet.  Iedereen was klaar voor de Battle!

Let the Battle begin!

Video_iconHet langzamere nummer “Walking the country” door The Music Road Pilots schalde uit de boxen en de groepen begonnen te dansen of hun leven ervan af hing. Er was duidelijk een competitie ontstaan. Bijna alle leraren deden de dans alsof ze ervaren dansers waren maar toen het nummer afgelopen was waren zij nog niet afgelopen! Het snellere nummer “Crash course in the blues” door The Music Road Pilots werd opgezet en de leraren danste voor de eerste plaats. De mensen aan de kant keken enthousiast, geamuseerd en kritisch toe hoe hun collega’s zich door de Battle heen sloegen. De muziek stierf weg en het publiek wat als jury diende moest kenbaar maken welke groep de beste was. De aangewezen nummer 1 kreeg een mooi certificaat en voor de één na beste hadden we natuurlijk ook een certificaat.

De avond was geslaagd en voldaan gingen we naar huis. De dagen erna kregen we met regelmaat een mail van de school dat de workshop nog veel besproken werd en iedereen er enthousiast over is. De aanwezigen hadden duidelijk allemaal het Line Dance virus opgelopen. De wiskunde leraar ging de Battle zelfs gebruiken voor de afscheidsavond van de leerlingen!

Zo’n fijne gezellige, succesvolle avond is goed ter promotie van de Line Dance en daarom wil ik dit met jullie delen. Let wel, als je dit ook wilt gaan doen! Laat de groep zichzelf splitsen en laat de afgevallen dansers de jury vormen, zo hebben ze toch een functie en heb je geen klachten achteraf over de uitslag. Hieronder de video die ik gemaakt heb van deze avond en een link naar het artikel op de website van Georgia haar Line Dance club alwaar de dancesheet te downloaden is.

Artikel & dancesheet van Take It Easy: De Line Dance Battle