Line Dance op TV bij SBS6
Home » Line Dance op TV bij SBS6

Line Dance op TV bij SBS6

Line Dance is een geweldige hobby en voor sommigen zelfs een levensstijl. Om de leuke Line Dance sport goed in de schijnwerpers te zetten komt Line Dance op TV bij SBS6. Een medewerker van Masmedia, producent van het programma Thuis op zondag heeft daarom contact opgenomen met de Nederlandse Line Dance Bond met het volgende verzoek.


 

Voor het televisie programma Thuis op zondag zijn we opzoek naar leuke, enthousiaste en gezellige families met een leuke hobby. Line Dance is zo’n leuke hobby vinden wij. We zouden graag een gezin (groep) willen volgen die aan deze sport doet.

SBS6 Thuis op zondag

Line Dance op TV bij SBS6Thuis op zondag is hét nieuwe zondagmiddag programma van SBS6.  De presentatie is in handen van nieuwbakken duo Kim- Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg. Zij worden bijgestaan door de huis-kok die wekelijks de heerlijkste gerechten bereidt waarvan de recepten uiteraard online te vinden zijn.

In een gezellige setting  schuiven diverse bekende Nederlanders aan die praten over wat hen op dat moment bezighoudt. Ook is er ruimte voor een make-over en kijken we wat Nederlandse gezinnen op zondag bezighoudt. Naast de belevenissen van verschillende BN’ers, is er in thuis op zondag aandacht voor onbekende Nederlanders met een bijzonder verhaal.

Vanaf 20 september is Thuis op zondag wekelijks live te zien tussen 17:00 tot 18:30 bij SBS6!

Ik wil me aanmelden

Voor dit programma zoeken we een (relatief) jong en actief gezin of groep die met Line Dance opstaan en naar bed gaan, mogelijk zelfs in gepaste kledij door het leven gaan en in stijl wonen. Bent u een actief Line Dancer die ook de Catalaanse Line Dance stijl beoefent dan heeft u een streepje voor! Denkt u hieraan te voldoen en wilt u uw passie met Nederland delen? Stuur dan een mail naar Nicky Wildschut.

In uw aanmeldingsmail dient u goed omschreven te hebben waarom u denkt de ideale Line Dancer te zijn voor het programma. Vermeld in uw mail uw naam, gezin of groep samenstelling, hoe u woont en u zich kleed. Als bijlage bij de mail graag enkele foto’s van uw woning en kledij om uw verhaal te ondersteunen. Een kort verhaal hoe u doorgaans de week door komt met Line Dance kan ons een goed beeld geven van uw leven en passie.

Nicky Wildschut
E: nicky.wildschut@masmedia.tv

16 reacties op “Line Dance op TV bij SBS6”

 1. Mensen, productie bedrijven doen het voor de kijkcijfers. “Country” Line dancing is nog nooit echt goed neer gezet op TV omdat het publiek er naar moet kijken. Hoedjes op laarzen aan, indianen en pistolen en volledig ingerichte huiskamers met beelden, koeie huiden etc.etc. …. Dat mag en leverd kijkcijfers omdat dat lache is! , maar is niet het doorsnee gemiddelde van de hobby/sport line-dancing. Meer iets voor Man bijt Hond.

  Ik nodig de productie van het programma uit voor de wereld kampioenschappen of misschien Frysk Open Linedance kampioenschappen, om daar eens een compilatie van te maken….. en te laten zien dat Linedancing veeeeeel meer is dan dat.

  1. Paul.van.Engeland

   En daar wil ik aan toevoegen wij Line-Dansers de media aansporen om te laten zien dat er verschillende stijlen zijn

 2. Wel graag het gewone line dance, en niet dat over dreven gedoe, wij dansen op een avond, stijl, line, en koppel

  1. Paul.van.Engeland

   Wat ik wil aangeven is dit: Line Danse kan men op verschillende stijlen te beoefenen(de klassieke Of de moderne stijl ) is ongeacht of het overdreven is

 3. Ik hou zelf niet van linedance maar mijn man doet al 17 jaar aan lesgeven in line dance 4x in de week nu. Maar de muziek vind ik zo mooi! Vooral de rustige country muziek en Spaanse vrolijke muziek. Wat ik niet mooi vind is de moderne country. Ik hoop echt dat dit meer op tv komt omdat er toch veel linedancers zijn.

 4. dejejoe de Quillettes

  Goede avond,
  Ik las u verhaal op FB.
  Ik ben COUNTRY LINE DANCE DJ “JOE” en dit jaar op 26 & 27 dec. mag ik voor het 6de jaar in het Beursgebouw met de naam: DE BROODFABRIEK” te RIJSWIJK 2 dagen van 11.00u tot 17.00 u de aangevraagde verzoekjes van ongev. 900 tot 1000 linedancers per dag, draaien.
  Misschien heeft u er interesse in, zo ja, dan zie ik heel graag die Mooie Kim bij mij op het podium.
  FB : DEJEJOE DE QUILLETTES.

  MVGRT.
  joe

 5. Ik ben het volledig met de vorige reacties eens. Ik ben een jonge meid (24) en doe al vanaf mijn tiende aan linedance. Ik heb altijd de moderne variatie gedaan en kan hier helemaal in op gaan. Ik vind het dan ook supercool dat er eindelijk weer eens een programma aandacht aan wil besteden. Maar waarom nou weer de “country” kant? Besteed een keer aandacht aan de moderne kant om jonge dansers enthousiast te maken. Wij dansen niet in kledij maar gewoon in alledaagse spijkerbroeken. Breng dat eens in kaart!

  1. Beste Renate, nergens in het artikel staat dat ze alleen country dancers zoeken. Ten eerste is de oproep gedaan door de producent en niet door de NLDB. De producent heeft een bepaald beeld bij Line Dance die mogelijk niet helemaal de juiste is maar dan is het aan “ons” de Line Dancers om dat beeld voor een groot deel van Nederland bij te stellen.

   Samen met jouw en vele anderen hoop ik dat Line Dance in al zijn facetten en stijlen eens een keer goed in beeld wordt gebracht, want het is een geweldige leuke sociale wereld waar veel mensen vol passie aan mee doen (welke stijl dan ook).

   Jonge meiden als jij kunnen nu duidelijk een verschil maken!
   Dansen meer familieleden van je? Mogelijk pas jezelf heel goed in het profiel…. Niets houd je tegen om je aan te melden via email. Sterker nog, veel mensen (gezien bepaalde reacties) kijken er misschien naar uit!

   Voetnoot voor alle lezers: “Laat je niet van de wijs brengen door de producent die niets weet over Line Dance en daarom misschien wat verkeerds of raars zegt. Het is aan u om Line Dance goed te promoten op de Nederlandse televisie!”

 6. Line Dance is top, maar waarom willen jullie de catalaanse stijl. Die wordt naar mijn weten niet of nauwelijks in nederland gedaan. Line dance in nederland is dansen op diverse soorten muziek. En het is aan de danser of deze daar speciale kledij bij aan trekt of gewoon danst in de kleding die hij of zij leuk vind en lekker vind zitten. Dat zijn de echte line dancers zo als u ze onder de hobby bedoelt denk ik.
  Daarnaast is er een groep die nog een stapje verder gaat en er wedstrijden in beoefend. Dat is met mooie jurken, voor de diverse stijlen bij de dames en de heren mooie broeken blouse en hoed. Als jullie het goed willen belichten dan ga je bij beide kijken. Dan komt ons nederlandes line dance eindelijk eens in het goede dag licht.
  Line dance is trouwens geen hobby maar een SPORT.
  Goed voor conditie, leert leuke dansen in verschillende stijlen en veel mensen kennen.

 7. Hallo, ik ben line dancer in Ninove,Oost-vlaanderen. Het is een hele leuke en fijne sport. De meeste denken dat het niet intensief. Ik dans al 3 jaar en geef 1 les. Het is vooral op country muziek, maar doe ook enkele catalaanse.

 8. Line Dance wordt van oorsprong hoofdzakelijk op Country muziek gedanst en daarom ligt het voor de hand dat hier in eerste instantie aan gedacht wordt door de lezers. De werkelijkheid is echter anders! Line Dancers op Country muziek vertegenwoordigen de grootste groep en hebben ook variaties zoals partnerdansen en Catalaans dansen. Naast de Country bestaat echter maar één alternatief en dat is Non-country welke zeker ook uitgelicht mag worden.

  In het verhaal op de website staat nergens dat een Line Dance vorm uitgesloten wordt, er is alleen een voorkeur omdat deze vorm in onze ogen aanstekelijk en een goede promotie kan zijn voor Line Dance in het algemeen, zeker voor de jongeren. Het verzoek om afbeeldingen van kledij en woning bij te voegen hoeft niet perse cowboy kleding te betekenen, dat kan ook een ballroom jurk zijn…

  Vindt u dat u het ideale gezin heeft met de juiste passie voor Line Dance in wat voor stijl dan ook dan bent u vrij om zich aan te melden bij de producent.

 9. Line Dancing is een sport waarin Nederland vele wereldkampioenen heeft….geen levenstijl en dansen met simpele pasjes zoals het wel vaker op tv voorgeschoteld krijgen. Een serieuze danswereld met choreografien en moderne danskledij. Misschien goed je hier eerst in te verdiepen voordat de sport inderdaad wederom als een oudbollig country ding met cowboys en indianen wannabe’s wordt weggezet. Want dat is het op zijn minst.

 10. Wij als linedancers doen dit puur uit hobby in onze gewone kleding. Door linedance in alleen de Catalaanse stijl neer te zetten op tv wordt het voor ons gewone gezellige dansers weer neergezet als stom. Linedance is gewoon een leuke sportieve gezellige sport . Landelijk zijn er heel veel linedanceclubs met en groot aantal leden.

  1. Idd. Nu worden we weer neer gezet als oudbollig. Ook line dance gaat met de tijd mee heeft ook een moderne kant. Helaas komt die nooit in beeld. Dus wij trekken weer aan het kortste eind, zodat de jeugd niet gemotiveerd wordt om te line dancen. Dus zijn het de cowboys die worden getoond. Jammer.

  2. Inderdaad Wilma, nu willen ze maar 1 aspect uit het linedance belichten en wel wat voor de jongeren aantrekkelijk is. Linedance bevat meer dan alleen catalaanse stijl en veel dansers zijn toch al van middelbare of ouder leeftijd die deze stijl te zwaar vinden. Ben wel blij dat er eens wat aandacht komt op tv maar dan moet het goed gebeuren en alle aspecten belichten. Ook personen/gezinnen die thuis in countrystyle wonen danwel een directeur die in het weekend op een kampement van een festival verblijft of een normale hobbyist

Reacties zijn gesloten.