Home » Line Dance » Country Line Dance

Country Line Dance

Een Country line dance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika over gekomen. Bij Country line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor Country line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. Country line dance kenmerkt zich niet alleen door de Country muziek waarop gedanst wordt maar soms ook in klederdracht en entourage van de omgeving.

MUZIEK

In het begin werd line dance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Line dance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers, enzovoort. Line dance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed. Ook worden er jaarlijks line dance evenementen gehouden door het hele land. Grote evenementen worden ook bezocht door internationale dansers.

OOK VOOR U

Line dance wordt hoofdzakelijk gedanst in formatie maar soms ook met een partner, deze dansen noemen we koppeldansen. Als beginner dans je in formatie met andere personen en je je mag afkijken! Natuurlijk wordt er wel verwacht dat u op een gegeven moment ook zonder af te kijken kan line dansen. De meeste personen dansen na enkele maanden al zelfstandig en met veel plezier.

VOOR IEDEREEN

Line dance is voor grote en kleine mensen, van jong tot oud en is zeer goed voor de motorische ontwikkeling en de sociale contacten. Nieuwe dansers worden bij de clubs altijd welkom geheten maar ook de bezoekers! Wil je een keer kijken of het je leuk lijkt dan ben je van harte welkom bij de clubs. Gezelligheid staat voorop dus zoek een club en ga langs!

10 feiten die u nog niet wist over Line Dance!