Home » Line Dance » Modern Line Dance

Modern Line Dance

Modern line dance, ook wel bekend als Non Country line dance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren op een andere genre muziek dan Country. Bij line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. 

Bij Non Country / Modern Line Dance wordt doorgaans wat meer het lichaam gebruikt in de dans afhankelijk van de afzonderlijke stijlen. We zien bij Non Country / Modern Line Dance een bijna gelijke dansstijl als bij Country Line Dance maar dan op moderne pop muziek, daarnaast is er ook een gracieuze balletachtige stijl op passende muziek.

Non Country / Modern Line Dance video’s

 

MUZIEK

In het begin werd line dance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Line dance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers, enzovoort. Line dance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed. Bij Non country zien we een vaak een casual stijl tot avondkledij. Ook worden er jaarlijks line dance evenementen gehouden door het hele land. Grote evenementen worden ook bezocht door internationale dansers.

OOK VOOR U

Line dance wordt hoofdzakelijk gedanst in formatie maar soms ook met een partner, deze dansen noemen we koppeldansen. Als beginner dans je in formatie met andere personen en je je mag afkijken! Natuurlijk wordt er wel verwacht dat u op een gegeven moment ook zonder af te kijken kan line dansen. De meeste personen dansen na enkele maanden al zelfstandig en met veel plezier.

VOOR IEDEREEN

Line dance is voor grote en kleine mensen, van jong tot oud en is zeer goed voor de motorische ontwikkeling en de sociale contacten. Nieuwe dansers worden bij de clubs altijd welkom geheten maar ook de bezoekers! Wil je een keer kijken of het je leuk lijkt dan ben je van harte welkom bij de clubs. Gezelligheid staat voorop dus zoek een club en ga langs!

10 feiten die u nog niet wist over Line Dance!