Home » Locaties » De Eendracht

De Eendracht

Kaart wordt geladen...

Adres
Sint Annastraat 60
Gemert
Noord-Brabant
Helmond
5421 KC
Nederland


Van oorsprong was De Eendracht een zuivelfabriek, gevestigd aan de St. Annastraat van 1916 tot 1970. Na sluiting van de fabriek werd het pand in 1982 verbouwd en omgedoopt tot sociaal-cultureel centrum met theaterzaal, genaamd Activiteitencentrum De Eendracht. Op de plek van de voormalige melkbunker, werd jongerencentrum De Bunker gehuisvest. Lokale radio- en televisieomroep Omroep Centraal nam zijn intrek op de bovenverdieping van het gebouw.

Menig groot artiest heeft in de theaterzaal op de planken gestaan, zoals bijvoorbeeld Ali B, Jochem Meijer, Guido Weijers, Stef Bos en Simon Keizer. Maar ook voor lokale talenten en verenigingen wordt sinds jaar en dag ruimte gereserveerd in het veelzijdige theaterprogamma.

In de afgelopen decennia heeft het complex diverse moderniseringen ondergaan. De meest recente verbouwing was in 2015, toen bibliotheek De Lage Beemden een groot gedeelte van het pand heeft betrokken. De Eendracht kreeg tevens een andere huisstijl en ging verder onder de naam Cultuurhuis De Eendracht. Vanaf 1 januari 2018 hebben De Raad van Toezicht van KunstLokaal en het Bestuur van De Eendracht na een zorgvuldig onderzoek besloten om over te gaan tot een bestuurlijke fusie.De bestaande stichtingen waarbinnen de activiteiten van KunstLokaal en De Eendracht plaatsvinden blijven in tact. Het bestuur, respectievelijk directie van deze stichtingen, wordt vanaf 1 januari a.s. gevormd door de overkoepelende Stichting Beheer Klankkleur. Er komt één Raad van Toezicht die toezicht houdt op zowel het bestuur van het KunstLokaal als De Eendracht.

Inmiddels is De Eendracht uitgegroeid tot een laagdrempelig en gastvrij sociaal-cultureel centrum, voor jong en oud. Diverse verenigingen en bedrijven maken dagelijks gebruik van de multifunctionele ruimtes in het gebouw. Kunstlokaal en de Eendracht hebben een regionale bekendheid en aantrekkingskracht en verbinden de kunstzinnige en culturele functies van educatie en podium voor alle inwoners.

De Eendracht wil ontmoeting en ontplooiing stimuleren en het culturele leven in Gemert-Bakel versterken en verrijken!

 


Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie