lost case
Home » Lost Case

Lost Case

Een fris geluid in linedanceland! Ervaar een keur aan muzikale ervaring in country muziek in de ruimste zin des woords. Gerard Scholten (o.a. bekend van countryband Montana) is in 2016 met hulp van gitarist Siegfried Koelewijn begonnen aan het formeren van de countryband LOST CASE. 

Zes zeer ervan muzikanten die weten hoe country moet klinken en zich aanpassen aan de wensen van de linedancers. Lost Case heeft een repertoire dat uitermate geschikt is voor line dancers met nummers van o.a. Miranda Lambert, Highway 101, Heather Myles, Emmylou Harris, Ann Tayler, Major Dundee, Dwight Yoakam en Don Williams. Ook de niet (dansende) countryliefhebber komt volledig aan zijn/haar trekken. Ook een paar uitstapjes naar nummers van o.a. Creedence Clearwater Revival en J.J. Cale.

 

lost caseLost Case, the difference in country music!

Gees ‐ zang
Onze Friese trots Gees is met zingen begonnen rond haar 25e en o.a. deelgenomen aan talentenjachten. Via Bill Taylor bij z’n band Mustang beland en daar circa 5 jaar deel van uitgemaakt.
Tevens duo‐optredens met countryrepertoire met hem gedaan door het hele land. Verder opgetreden met The Chairwinders, Country band Eemscreek en solo‐optredens. En nu het stralende middelpunt van de band!

Siegfried ‐ sologitaar
Siegfried is als kind begonnen op de piano. Dat is mooi, maar de gitaar trok hem toch meer, en zo is ‘t gekomen… 10 jaar als toetsenist gespeeld met onze huidige drummer Dick, daarna vele jaren gitaar in diverse bands, waaronder All The Wild Horses. Zijn invloeden lopen van James Burton (Elvis) via Mark Knopfler en Eric Clapton tot Slash. En niet te vergeten de beste nederlandse country‐gitarist: Johnny Bernhard. Bij Lost Case kan hij een beetje gekkigheid met veel plezier combineren met country muziek, wat wil je nog meer?

Dick ‐ drums
Dick is ooit begonnen als gitarist maar al snel overgestapt naar het drumstel. En dat al vele jaren en dat nog steeds met veel plezier. Verder heeft Dick in verschillende coverbands gespeeld maar ook bands met een eigen repertoire. En dat in verschillende stijlen o.a. pop, rock, soul en gospel.

Jan ‐ slaggitaar / ukelele
Jan speelde in Enkhuizen in een jazzband en later in een Americana‐/ skiffle band. Na de verhuizing naar Adorp heeft hij een tijdje in een country band gespeeld. Daarna geëmigreerd naar Drenthe, want in Groningen is alles stuk. En in 2017 liefdevol ontvangen door Lost Case.

Ronald ‐ basgitaar
Ronald is op z’n 50e begonnen als basgitarist en kun je van een laatbloeier spreken. En hij had als wens ooit in een country band te spelen. Na een paar jaar les via rock‐ en popbandjes en lange tijd niets omdat het niet mogelijk leek een country band te vinden heeft hij in 2010 alle gitaren verkocht. Grote spijt daarvan en in 2014 weer een bas gekocht en in Amersfoort bij popkoor Pebbles gaan spelen. In 2016 verhuist van Amersfoort naar Marienheen en daar in contact gekomen met Siegfried en Geer. En dat vormde de basis voor Lost Case.

Gerard ‐ toetsen / zang
Begonnen als 9‐jarige op de muziekschool met als enige een voldoende voor verzuim :). Enige tijd later volgens een nieuwe methode electronisch orgel leren spelen: 2 handen en baspedaal en zowaar een succes! Gaandeweg ook klassieke lesmethodes gevolgd.

Een paar jaar later gestopt met lessen en lid geworden van een accordeonclub en daar ook mee opgetreden. Toen kwam hij via een buurjongen in contact met Gerrit Goudbeek en vroeg of ik interesse had om in een band te komen spelen en dat werd Joenit (vooral feesten en partijen). Ook nog 10 jaar muzikaal deel uitgemaakt van Feest‐ en piratenkoor De Mulderssingers en gedeelte daarvan als dirigent/muzikant (2004 ‐ 2014).

In 2009 was country band Montana op zoek naar een toetsenist en heeft hij daar deel van uit gemaakt tot aan de opheffing van de band in 2014. Dat was een hele leerzame periode (met name linedancegebied) en vele optredens gedaan door bijna het hele land en een aantal in Duitsland inclusief de festivals in Wagenborgen en met Pasen in Rolde. Na het einde van Montana heeft Gerard na een tijdje besloten om verder te gaan in dit genre en een nieuwe country band te formeren en dat leidde in 2016 tot de vorming van Lost Case.

 

LOST CASE countryband

  • Zangeres en 5 mans band
  • Eigen installatie
  • Counrymuziek zeer geschikt voor line dance
  • Thuisbasis Zwolle
  • zie Facebook en Gigstarter