Maja dancers
Home » Maja Dancers uit Etten–Leur

Maja Dancers uit Etten–Leur

Van het allereerste begin tot heden

Maja dancersIn het toen plaatselijke stamcafé “ de Zwaan” werd door de kasteleinvrouw een Smartlappenkoor opgericht. Dat was in 1998.

Hiervan zijn toen enkele leden naar de kasteleinvrouw (Marian) gestapt met de vraag of het ook mogelijk was om een Country Line Dans club te gaan beginnen. Hier had ze wel oren naar en er werd druk gezocht naar iemand die hier les in kon geven. Zo kwam ze in contact met Jack en Marian Mol die bij een club in Oudenbosch al jaren het line dansen beoefenden. Hoewel ze geen ervaring hadden in het les geven, waren ze toch bereid om de leiding op zich te nemen  en te gaan starten. De afspraak werd gemaakt om eens in de veertien dagen voor een periode van 3 tot 6 maanden te beginnen. Daarna zou men kijken hoe het uit zou pakken. Op Zondagavond 11 januari 1998 was de introductie les.

 

Maja dancers - DSC02134

Er was zoveel belangstelling dat Jack en Marian elke Zondag les gingen geven en al gauw bleek de zaal te klein en moest de dansavonden in 2 groepen verdeeld worden.

Maja dancers - 2e pinksterdag 2015 079Na 1  a 2 maanden bestond de groep uit 65 leden , iets wat niemand voor mogelijk gehouden had. Doordat het allemaal zo goed liep besloot men zich aan te melden bij een landelijke Country Groep de Northill-Country Dansers. Deze overkoepelende organisatie heeft het countrydansen in Nederland groot gemaakt. Hier kwamen ook de ongeveer 300 dansen vandaan die uitgelest kunnen worden. Nu het echt serieus begon te worden moest er natuurlijk ook en naam komen. Na veel suggesties werd er gekozen voor Maja Dancers wat is afgeleid uit de voornamen van Jack en Marian.

In de afgelopen 17 jaar hebben we door omstandigheden diverse locaties gehad. Uiteraard zijn we begonnen in Cafe De Zwaan van onze initiatief neemster. Toen zij stopte met het café waren we welkom in het zaaltje van Het Voske in Etten. Ook deze locatie werd na een aantal jaren gesloten , waarna we moesten uitwijken naar Hoeven. Dit was echter maar voor 2 jaar want ook zij gingen stoppen. Inmiddels had de Zwaan een nieuwe eigenaar gekregen en konden we weer terug naar waar het allemaal begon. Helaas duurde dit maar een jaar en gingen we over naar het Turfschip in Leur. Hier hebben we gedanst tot 4 Januari 2015 en vanaf 11 Januari zijn we te gast bij café zaal Hof van Holland bij op het van Bergenplein beter bekend als Roelofs. De lesavond is op Zondag vanaf 19.30 uur

Maja dancers - 1e pinksterdag 2015 021In de loop der jaren zijn er best wel wisselingen geweest binnen de groep. Momenteel bestaan de Maja Dancers uit 35 leden, die regelmatig een graag geziene gast zijn bij andere verenigingen. Zowel in Nederland als in België. Elk jaar op 1e pinksterdag geven we een demonstratie tijdens de havenfeesten die in Leur gehouden worden. Dan zijn we van 10.00 uur tot 17.00 uur buiten aan het dansen en kunnen de mensen gewoon aanschuiven en meedoen. Ook word er dan wat uitgelest aan de belangstellende toeschouwers. Op 2e pinksterdag is er s middags een country-Line dans middag voor een ieder toegankelijk.

Verder verzorgen we ook bij ander evenementen demo’s dit veelal op aanvraag van de organisatie. Het hoogtepunt is elk jaar op een Zaterdagavond in Januari als we onze grote feestavond hebben. Op deze avond staan we met een klein 175 mensen op de vloer. Vroeger werd de muziek verzorgd door Disco Formosa , maar deze is gestopt en sindsdien is DJ Aad verantwoordelijk voor de muzikale verzorging. Op verzoek van vele clubs hebben we nu op Zaterdag 14 November weer een grote Country-Line Dans avond. Deze zal ook gehouden worden in het Turfschip gelegen aan de Schipperstraat in Leur.

Voor meer info over onze vereniging verwijs ik naar onze site www.majadansers.nl

 


 

De clubs die in de schijnwerpers staan vertellen over hun verleden tot heden met mogelijk leuke opmerkelijke gebeurtenissen uit het verleden.

Hierbij daag ik u uit om ook over uw club een leuk artikel te schrijven. U zult zich afvragen “wat kan ik vertellen dan?”.  Dat is niet zo moeilijk als je er even voor gaat zitten. Ik zal een aantal punten benoemen en dan komt het verhaal vanzelf.

  • Hoe, wie en wanneer is de club begonnen
  • Wie is de instructeur en wat is zijn of haar verleden met Line Dance
  • Hoeveel mensen zitten er ongeveer op uw club
  • Zijn er leuke of opvallende dingen gebeurd in het verleden?
  • Optreden van een bekende artiest, speciale aangelegenheden zoals trouwerijen enzovoorts lachwekkende situaties die zich voor gedaan hebben, noem het maar op!
  • Heeft uw club een periodieke vrije dansavond? Maak dit dan ter promotie bekend
  • Alle overige onderwerpen gerelateerd aan uw club of Line Dance zijn ook welkom  

Ik hoop dat u dit ook een leuk idee vindt en genoeg motivatie zult hebben om een leuk stukje te schrijven en mogelijk afbeeldingen ter illustratie bij te voegen. De website van de Nederlandse Line Dance Bond zal uw artikel prominent en zo spoedig mogelijk plaatsen. Stuur uw verhaal per mail op naar de NLDB.  

Groetjes, Marcel Vroon NLDB