Home » Mississippi en publiek genieten in Oude Wapen Blijham

Mississippi en publiek genieten in Oude Wapen Blijham

Zaterdagavond jl. konden de liefhebbers van de country muziek weer afreizen naar Het Oude wapen van Blijham. Op de agenda van het country walhalla van Noord-Nederland  stond een optreden van Mississippi Country Band. Menigeen was nieuws-gierig naar deze country band en de nieuwe samenstelling. Aan het eind van de avond was er slechts één conclusie te trekken: “Mississippi  speelde weer als vanouds in Het Oude Wapen van Blijham”. De organisatie van de Thijs Spit Memorial heeft daarom dan ook Mississippi toegevoegd aan de line up van de 9e TSMD op 2 en 3 juni a.s.

Mississippi on stage

Rond half negen beklom de gastheer van Het Oude Wapen het toneel om het publiek te verwelkomen en de band te introduceren. Mississippi Country Band ontstond zo’n acht jaar geleden. Na een aantal wijzigingen in de bezetting tijdens de afgelopen jaren bestaat de groep anno 2017 uit zeven personen. Frontvrouw en zang Karin Kempenaar, op drum Peter Steur, Anne Doedens op steel, op gitaar Gerard Kema, bas en zang Frank Heidema, Hans Nieuwburg slaggitaar en zang en Chris Boerema zang. De band speelt country covers uit het verre en recente verleden van traditioneel tot en met country met een pop randje. Optredens heeft de band in geheel Nederland en ook in Duitsland heeft de groep al meerdere keren mogen optreden.

Bekende nummers

Tijdens de eerste set werd het publiek getrakteerd op o.a. True Love, Tonight the heartache’s on me, I don’t feel like loving you tonight, When you walk the room en Love me a little bit longer. Zowel het luisterend deel van het publiek als de line dancers vermaakten zich prima en onderstreepten dat met een dankbaar applaus. Na een korte pauze werd de tweede set geopend met Achy breaky heart gevolgd door o.a. Blanket on the ground, Neon Moon, Lay down Sally, If tomorrow never comes.

Natuurlijk mochten zaterdagavond Haggard klassiekers niet ontbreken en zo hoorde het publiek die avond o.a. If we make it through December, Today I started loving you again en  Sing me back home. Met name tijdens de songs die je ook kent van andere bands ben je kritisch, want je hebt vergelijkingsmateriaal. Er is dan slechts één conclusie te trekken: ‘Er moet nog wel worden geoefend’. Direct moet daaraan worden toegevoegd dat er een goede basis is gelegd waarop zeker voortgeborduurd kan worden.

Tijdens de derde set, die werd geopend met Am I the only one, had zangeres Karin  even een flashback. Tijdens haar eerste optreden met de Mississippi Country Band in Het Oude Wapen, zo’n acht jaar geleden, zong ze het lied ‘Rodeo Girls’ voor het eerst. Zaterdag zong ze het wederom vol overtuiging en met verve. De derde set met afgesloten met ‘Cowgirls don’t cry’. Still loving after you was een fijne opener voor de afsluitende vierde set gevolgd door That’s alright, Closer en Bring on the good times. De avond werd afgesloten met The Little Texas klassieker God bless Texas.

Finale

Na een bedankje en de vraag of ze ook weer act du precence wilden geven op de 9e Thijs Spit MemorialDay, waar dus een volmondig ja op werd gezegd met een kleine aantekening dat iedereen die avond nog vrij was, kunnen we deze band dus ook weer zien op de TSMDay op 3 Juni a.s. Met een speciaal verzoek, nadat Karin een geweldig bos bloemen in ontvangst mocht nemen van Ali, en wie kan er dan nog weigeren, werd het nummer Mississippi gespeeld, en dat was de eerste keer in deze samenstelling, en dat ging bijna als vanouds. Het publiek ging tevreden naar huis en Mississippi Country Band kon terug kijken op een geslaagd weerzien met het publiek van Het Oude Wapen.

Volgende moment om naar uit te kijken is het optreden van ReWarD om 20.30 uur op 29 april a.s. wederom in Het Oude Wapen van Blijham.

© Marten van der Laan (Country Stew/Radio Compagnie)
Foto’s Johan Koning