Home » Nick McAlley

Nick McAlley

Tags:

NM bos mandolineNick McAlley is de artiestennaam van Klaas Versteeg, de vroegere saxofonist van de Dizzy Man’s Band. Klaas is een multi-instrumentalist en zanger, die van zijn passie zijn beroep heeft kunnen maken. Een muzikale duizendpoot, die naast het bespelen van gitaar, bas, drums, sax, fluit, piano en mandoline ook zingt. Geboren in Zaandam in een muzikale familie kwam hij al snel in aanraking met muziek. Op zijn 9e kreeg hij zijn eerste gitaar. Als snel begonnen de saxofoon en de dwarsfluit hem te interesseren, gevolgd door piano. Hij speelde gitaar, dwarsfluit en orgel in diverse Zaanse bands met o.a. Hennie Huisman en Margriet Eshuys.

Op zijn 19e werd hij beroepsmuzikant als saxofonist bij de DIZZY MAN’S BAND. Daar maakte hij in de 70’er jaren alle grote successen mee van deze roemruchte band, bekend van grote hits als “The Show” en “The Opera”. Vanaf de 80’er jaren nam hij plaats in de orkestbak bij de grote musicalproducties van JOS BRINK. Hij deed zo’n 1000 voorstellingen in alle grote theaters van Nederland en Belgie o.a. in Theater Carre.

In 1995 kwam hij in aanraking met het toen nog vrij onbekende fenomeen country linedance. Met het duo 4Bow & McCale richtte hij zich van begin af aan op de countrydansers en trad op voor countryclubs in heel Nederland. Vanaf 2001 treedt hij op als solo-artiest onder zijn artiestennaam Nick McAlley.Met zijn warme stem, gitaar, mandoline, saxofoon, dwarsfluit en mondharmonica vormt hij een “one – man –band” , die er op is gericht om linedancers en country liefhebbers te entertainen.

Klaas speelt naast de laatste bekende linedance-hits ook eigen nummers van zijn cd’s , en doet daarbij voor de linedancers een dans-suggestie en telt ook af, zodat er al snel een sfeer van saamhorigheid en dansplezier ontstaat.

NM accordeonIn april 2002 kwam ook zijn eerste solo CD “Wanna Stay Connected” uit. Deze CD boordevol zelfgeschreven “country music for countrydancers” werd zowel door het publiek als de pers enthousiast ontvangen. Zijn schijf uit april 2004 “Sunny Side Up” kreeg ook zeer lovende kritieken. De Country Gazette schreef:” wat Nick McAlley aan kwalitiet en veelzijdigheid laat horen op “Sunny Side Up” is subliem” . Ook de Country Dance News schreef: “De eerste CD die Nick McAlley uitbracht was een prima stuk werk, deze stijgt daar echter ruim bovenuit, zodat het duidelijk wordt dat ook Nick nog steeds groeit in zijn muziek. TOP, een aanwinst voor uw collectie.” In april 2010 kwam zijn nieuwste album ” The Dancing Wolf” uit.

Ook als componist is hij aktief. Hij schreef songs voor de Dizzy Man’s Band, Wolter Kroes (“Mag ik je Knuffelbeer zijn”), Eddy Walsh, Rene Eshuijs en veel materiaal voor zijn eigen albums “Sunny Side Up” , “Wanna Stay Connected” en “The Dancing Wolf”.

Hier kunt u Nick McAlley boeken