Home » Nieuwe CD van The Music Road Pilots

Nieuwe CD van The Music Road Pilots

Begin 2008 vormde Albert Rumengan een talentvolle Nederlandse gitarist, de band “Music Road Pilots“. Zijn missie vanaf het begin was het creëren van een moderne country muziek met invloeden van Classic American-Styles. De muziek heeft in de basis nog steeds de warme, rauwe authentieke folk geluiden zoals gezongen door artiesten als Hank Williams, Ray Price, Merle Haggard, Buck Owens en George Jones. MRP maakt gebruik van deze grote klassieke sound in combinatie met de snelle country-rock van vandaag. De MRP bandleden houden vast aan hun “roots” om op een unieke Europese manier de muziek te brengen met een overtuigende nieuwe twist: Traditionele Country, Country Funk, Southern Rock, Rock ‘n Roll en Blues.
Geïnspireerd door hedendaagse artiesten als Keith Urban, Brad Paisley , Vince Gill en Dierks Bentley, richt de band zich op energieke live-optredens met veel entertainment waarde. De nieuwe CD van The Music Road Pilots genaamd “NashVegas” komt in februari 2016 uit en zal wederom vol staan van Americana en Modern Country … op zijn best!

MRP NashVegasDe weg

Onmiddellijk na de release van hun eerste album ‘When She Gets Close To Me “van de band veroverde ze een vaste plek in de Country scene. De Music Road Pilots verzorgen veel spectaculaire shows in Europa. Zij treden op populaire podia en festivals in meer dan vijftien landen. In drie jaar tijd plaatste de band zich als een van Europa’s beste en meest opwindende Country-acts. Onderweg deelden ze het podium met Charlie McCoy, LeAnn Rimes, Dwight Yoakam, Connie Smith, Bobby Flores, Darryl Worley, Billy Yates, Danni Leigh, Aaron Watson, Will Bannister en ZZ Top.
In 2013 en 2015, werd MRP “Best gestemd International Country Act ” in Oostenrijk. Ook in 2015 werd de band verkozen tot beste Country Band door online magazine “Fair Play Land”.

Nu, met de release in de tweede week van februari 2016, van hun tweede album “NashVegas” zijn de Pilots klaar voor de volgende fase van hun vlucht plan!

De Pilots

MRP wingMusic Road Pilots bestaat uit talentvolle, ervaren muzikanten met een grote staat van dienst.

Danny Hendriks – Lead Vocals en Rhythm Guitar
Edu Nolten – bas gitaar en zang
Peter van den Bos – Fiddle en Vocals
Hans Molenaar – Drums
Albert Rumengan – Lead gitaar en zang