Pam Macbeth
Home » Pam Macbeth

Pam Macbeth

Pam MacbethNeem de traditie, meng het met een moderne country expressie, maak het wat kruidiger met een beetje blues, maak het af met een internationale uitstraling en je hebt Pam MacBeth! Geboren in Smyrna, Georgia (Verenigde Staten), Pam wist op een vroege leeftijd dat haar dromen “Sterk genoeg waren om te vliegen” zoals ze zingt in een van haar populaire liedjes. En vliegen deed ze! Als gymnast won Pam in de staat Georgia alle gouden medailles die een gymnast kon winnen, waardoor ze op een pad naar de Olympische Spelen ging. Echter, tijdens het trainen van een uitdagende en risicovolle gymnastiekroutine viel Pam, ze brak haar nek en haar Olympische dromen kwamen ten einde, maar niet haar vastberadenheid. Na een lang maar succesvol herstel, ging Pam verder om van gymnastiek een wereldkampioen danser te worden in een traditionele volksdans,  Iers tap dansen (bekend als “clogging”).

Passie voor zingen

Sinds kindertijd was Pam ook vaak aan het zingen en muziek maken voor haar familie en vrienden. Ze heeft vaak haar weekenden doorgebracht bij The Jeffersonian Bluegrass Barn en Gus Fletcher’s, een lokale muziekzaal. Het was hier dat ze begon met het uitvoeren van de liedjes van haar country muziek helden Dolly Parton, Emmylou Harris, Loretta Lynn, Tammy Wynette en Hank Williams. Maar hoe laat het ook werd bij een optreden, Pam was altijd vroeg uit bed op zondagochtend om te zingen bij de Bethany United Methodist Church.

Op een dag, geheel onverwacht kreeg Pam een telefoontje van een Opryland USA talentencoördinator die haar carrière voor altijd veranderde, alsof een droom uit kwam. Haar oude Chevy was snel volgepakt en ze ging onderweg naar Nashville. Het duurde niet lang voordat ze begon te zingen en te werken met country legendes zoals Minnie Pearl, Brenda Lee en Roy Acuff in het huis van de Grand Ole Opry.

Doorbraak

Toen Pam bekend werd in en rond Nashville bleef de telefoon rinkelen. Marty Stuart belde haar, hij had een nieuw liedje genaamd “Hillbilly Rock” en hij wilde dat Pam haar “ding doet” in de muziekvideo. Na de release van de video steeg de vraag naar Pam’s talent naar ongekende hoogten. Ze drukte haar stempel op sommige van de beroemdste country muziekvideo’s, de tv-shows van The Nashville Network, CMA Awards, en talrijke tv-aanbiedingen, zoals Jerry Lee Lewis, Steve Earle, Merle Haggard, Vince Gill, Pam Tillis en Lonestar. Pam zong en verscheen ook in de reclame van Wrangler Jean’s en een NFL Hank Williams, Jr. reclamespot.

Het was Pam’s herkenbare talent, energie en unieke stijl die haar op de weg hield met top acties zoals Pam Tillis, Confederate Railroad, talk show host Jerry Springer en Molly Hatchet. In 2000 heeft Pam een ​​cd opgenomen met talentvolle Nashville liedjesschrijver, Rex Elwell, en hun band “The DeVilles.” Als onafhankelijke release kreeg het album veel aandacht en de aandacht van platenlabels als Mercury en Warner Brothers die een serieuze interesse begon te krijgen in Pam’s muziek.

Wereldwijd bekend

Plotseling werd de vraag naar Pam’s talenten wereldwijd toen een Europese promotor haar voor een vier maanden tour boekte. Sla nooit kansen af, Pam was nu heen en weer aan het gaan tussen twee continenten, twee entertainmentmarkten en twee hete nieuwe cd’s – ‘Cowgirl State of Mind’ en ‘Forever One Day At A Time’. Als haar liedje ‘You Can Me Hurt Me Anymore’ werd uitgebracht in Europa steeg het snel in de Europese country Muziek top lijsten.

Pam pakte het tempo op. In de VS ging ze verder met optredens in The Grand Ole Opry Plaza samen met Billy Joe Shaver, The Nashville Palace en Robert’s Western World. Zij verrichtte ook shows voor GMC Trucks en werkte op een animatiefilm voor Disney. In Europa speelde Pam shows in Duitsland, België, Litouwen, Lanzarote, Malta en Disney-Parijs.

Dramatisch ongeval

In 2005 kwam Pam’s snelle leven tot een abrupte einde. Terwijl ze op weg was naar een avondshow in Nashville, werd ze door een dronken chauffeur op frontaal aangereden. Zo’n traumatisch gebeurtenis veranderde Pam’s leven en ze besloot zich meer te concentreren op het gezin en de dingen langzamer aan te pakken tijdens haar herstel, in ieder geval wat voor haar langzamer leek. Hoewel het produceren van een nieuwe cd en een nieuwe baby niet door de meeste mensen gezien wordt als en stap terug, maar ja… dat is Pam’s stijl.

Nashville country

Pam’s nieuwste album ‘A part of me’ opgenomen in Nashville Tennessee en mede geproduceerd met Andy Most en Rex Elwell, is wat Pam zegt over al haar muziek “het is echt een deel van mij!”. Direct uit haar hart en ziel gezongen, de liedjes worden aan elkaar genaaid met de draad van Pam’s levenservaringen, de herinneringen van gisteren en de tweede kans tot aan de gevoelige titel ‘A part of me’. Ondersteuners van Pam’s vocale performance zijn enkele van Nashville’s beste muzikanten, zoals zangeres / songwriter Rex Elwell, Greg Jennings van Restless Heart, Fiddle Great Aubrey Haynie en Mike Johnson op steel gitaar. ‘A part of me’ wordt beschouwd als een van haar meest introspectieve albums en is goed ontvangen door radio stations in Amerika en Europa.

2010 en 2011 markeerden nieuwe hoogtepunten op de Europese markt wanneer ze als hoofdrol bij de International Country Music Fest in Zürich, Zwitserland mocht optreden met The likes of Lonestar, The Bellamy Brothers, Holly Williams en live-duets met Dale Watson.
Pam blijft door Europa optreden met regelmatig shows in Duitsland, Zweden en Nederland. Ze is druk met het schrijven en opnemen in Nashville van haar nieuwe albums. Zover als dat Pam ziet ‘Red dirt Georgia blood still runs thru my veins, and I will always be country no matter where I’m at in the world’. 

Kijk ook op de website van Pam Macbeth